LA VIEILLE DEMEURE | DURBUY

Tijdens een regenachtige ochtend in Durbuy waren we naarstig op zoek naar een locatie om te ontbijten. Mijn voorkeur ging uit naar een paar heerlijke croissants (helpt toch altijd net dat beetje meer om Frans te spreken), maar een boulangerie was niet zo gemakkelijk te vinden als verwacht. Gelukkig passeerden we La Vieille Demeure (Google Translate: Het Oude Huis), en werden we dankzij de woorden ‘petit déjeuner’ op het bord buiten naar binnen gelokt.

De vriendelijkheid in deze zaak kon niet worden vergeleken met die van Taverne du Centre, maar het was wel oke. Om 10:29 kwamen we binnen en bestelden we het ‘Randonneur’-ontbijt, wat ‘backpacker’ betekent. Daaruit bleek al dat deze plek geliefd is bij toeristen. De prachtige gevel zal ook zeker meehelpen aan de populariteit.

Om 10:29 namen ze onze bestelling op, drie minuten later kregen we onze warme drank alvast. Voor mij thee, voor Stefan een warme choco. Koffiefans zijn we beiden niet. De thee kwam trouwens in een superleuke ‘tea for one’-pot. Nog eens vijf minuten later volgde het fruitsap (versgeperst!) en opnieuw vijf minuten later stond ons ontbijt klaar om te worden verorberd.

Het ontbijt bestond uit twee broodjes, hesp, Ardeense ham, een potje confiture, een potje hazelnootpasta, een plak kaas en een spiegeleitje. Alles samen was het €14. Ik vond het z’n geld wel waard, zeker gezien het mooie gebouw waar we ons in bevonden. Er had enkel nog een croissant (of twee?) bij mogen liggen, want het was veel beleg voor weinig brood. Het vlees ruilde ik met de kaas van Stefan, want dat is liefde.

Over het algemeen ben ik hier wel tevreden naar buiten gegaan. Ik denk dat het heel aangenaam is om deze plek te bezoeken op een zonnige dag, als je op het terras kunt genieten van al het lekkers op de kaart. Naast de confituur van St. Amour heb ik dus nog een extra reden om terug naar Durbuy te komen!

INFORMATIE

Bezocht op: zondag 3 maart 2019, ‘s morgens
Online: FacebookTripAdvisor
Adres

Leave a Reply