BRASSERIE TAKODA | BILZEN

Midden april gingen we eindelijk eens naar Bilzen, Alden Biesen om precies te zijn. Ja, weer zo’n plek die al een eeuwigheid op mijn to do-lijstje stond. Jammer genoeg waren er net werken aan de gang op het domein, dus mooie foto’s maken zat er niet in. Omdat het een mooie dag was, besloten we dan aan één van de wandelingen te beginnen. Helaas, na een tweetal kilometer verstuikte ik mijn voet, en zwaar. Ik kon niet meer gaan van de pijn. Ik ben naar het dichtstbijzijndste bankje gehinkt, en Stefan is terug gewandeld naar de start om de wagen te halen om me dan te komen oppikken. Hij kwam met het voorstel om te lunchen bij Takoda, een hotel/brasserie/ijssalon vlakbij het domein van Alden Biesen.

We namen plaats aan een tafeltje op het terras, in de stralende zon. Om 12:45 namen ze onze bestelling op, vijf minuten later kregen we onze drank en werd de tafel alvast gedekt. Stefan ging voor Heer van Biesen Hoogstam, een biertje uit de streek. Ik koos, origineel als ik ben, voor plat water. Bij de drank kregen we (waarschijnlijk voor het bier) ook nog nootjes. In tegenstelling tot andere zaken, zaten de nootjes hier in een voorverpakt zakje. Zo weet je zeker dat je verse nootjes krijgt, maar dit zorgt wel weer voor extra afval.

Twintig minuten na het opnemen van de bestelling kregen we onze burgers voorgeschoteld. Stefan ging voor de Takoda burger, een burger met zowel een hamburgervleesje als spek tussen. Echt iets voor hem.

Ik ging voor de vegetarische burger. Jawel, een vegetarische burger! Ik was heel blij om deze op de kaart te zien. Alsmaar meer restaurants hebben diverse vegetarische opties op de kaart staan en I love it.

En we kregen ook nog een portie frietjes, waar helemaal niets op aan te merken was.

De plek ligt op wandelafstand van Alden-Biesen, en is dus ideaal om na een bezoek te gaan lunchen. Je kan er zelfs overnachten, of een ijsje meenemen. Allemaal mogelijk!

Eén minpunt: Stefan had na zijn bier nog een Cola Zero besteld, maar die hadden we een kwartier later nog niet gekregen. Uiteindelijk hebben we dan maar de rekening gevraagd, die ze wel vrijwel onmiddellijk kwamen brengen.

DE REKENING

  • Chaudfontaine plat, 25 cl: €2,30
  • Heer Van Biesen Hoogstam: €3,90
  • vegetarische burger: €11,50
  • Takoda burger: €12,50

INFORMATIE

Bezocht op: dinsdag 16 april 2019, ‘s middags
Online: website, Facebook
Adres: Kasteelstraat 1, 3740 Bilzen

Leave a Reply