SINT-TRUIDEN | Ijssalon-snackbar Casandre

Dit weekend ben ik langsgeweest in Casandre, een ijssalon/snackbar te Sint-Truiden. Ik kom er sinds ik heel jong was, met m’n mama en zussen, om een ijscoupe te eten. De Coupe Bounty en Banane Split zijn alvast aanraders!

De buitenkant. Casandre ligt heel gezellig in de Cicindria Shopping.

Nu was het al even geleden, maar ik besloot samen met één van m’n zussen nog eens langs te gaan. Voor echt eten, niet voor een ijsje (hoewel we misschien wel een dessertje zouden nemen!).

Aan de buitenkant hing het volledig menu, wat ik heel fijn vind want op die manier kan je al een keer kijken wat je gaat bestellen, voor dat ze naast je staan te wachten tot je iets kiest. Wij wisten dus al goed wat we gingen nemen: een tagliatelle met spekjes en een fanta voor mijn zus Casey en macaroni met een Ice Tea voor mij.

De binnenkant. Originele stoelen, mooie kleuren, … Heel gezellige binnenkant!

We zaten enkele minuten toen ze onze bestelling kwamen opnemen. Een heel vriendelijk, enthousiast meisje. Na het opnemen kwam ze heel snel terug met onze drank. Op het eten hebben we ongeveer een kwartiertje moeten wachten, valt heel goed mee. Ze had ook gevraagd of we brood bij onze pasta wilden, waarop we natuurlijk ‘ja’ antwoordden.

Ook pluspunten voor het toilet. Jep, ik let op alles! Hun toilet is ongelooflijk hygiënisch, ze werken met een toilet waarbij elke gebruiker een nieuwe laag ‘plastiek’ over de wc-bril kan laten ‘verschijnen’, zodat je altijd op een proper toilet zit. Zoiets ben ik nog nergens anders tegengekomen!

Mijn bestelling: een macaroni met een héérlijke laag kaas. Mijn exacte woorden waren: “als ik met deze kaas kon trouwen, deed ik het!”.

Casey’s bestelling: tagliatelle met spekjes. Verrassing: buiten de spekjes zaten er ook champignons in. Dit dus niet bestellen als je daar niet van houdt!

Bij het afrekenen vielen me twee dingen op. Het eerste: je kan er niet met bancontact betalen. Niet echt ideaal, denk ik zo. Ook bleek het brood bij de pasta nog eens €1,40 extra te kosten. Wij gingen ervan uit dat dat inbegrepen was. Maar het eten was erg lekker, dan neem je die kleine dingetjes er wel bij! Voor €22 hadden we gegeten en gedronken. Mooi prijsje, toch?


Prijs: tussen €5 en €20 
Adres: Diesterstraat 27/007
Bereikbaarheid: vanaf het station is de Casandre slechts een 650-tal meter wandelen. Je komt uit het station en neemt de eerste straat links tot je aan de rode lichten komt. Dan ga je richting Diesterstraat en dan moet je even zoeken naar waar je ergens ‘onderdoor’ kan. En daar is het! Het houten buitenstuk valt meteen op.
Officiële website: hebben ze niet, zonde.

Leave a Reply