IEPER | Ik kwam, ik zag, … ik werd verliefd

Dit is mijn algemeen verslagje. Er komen uiteraard ook nog aparte artikels over de bezienswaardigheden en waar ik gegeten heb e.d.!

Eerlijk is eerlijk: toen ik voor het eerst over Ieper hoorde, dacht ik: “Is daar iets te zien dan?”. Schandalig, ik schaam me nog steeds voor die gedachte. Is daar iets te zien? Ik heb er zelfs twee dagen voor nodig gehad en heb denk ik nog niet eens alles gehad!

De Lakenhallen en zijn miniatuur

Het heeft even geduurd voor ik er was: 3 uur en 20 minuten om precies te zijn. En nog een paar minuutjes extra, door een kleine vertraging die het vermelden niet waard is. Naast mij in de trein zat een stel Britten, die ook afgestapt zijn in Ieper. Ik heb er niet mee gesproken, maar ik heb een zwak voor Britse accenten en vond het geweldig om hen te horen praten.

Wekelijkse markt in Ieper

Mijn dag begon top. Buiten die vies kijkende mensen op het station. Maar die waren snel vergeten dankzij de supervriendelijke verkoper van de fotowinkel waar ik heenging omdat ik nood had aan een nieuw geheugenkaartje. Hij gaf me ondertussen nog wat tips waar ik ‘s avonds heen kon, hoe ik kon wandelen vanaf daar om alles te zien, dat het markt was (ik had geen idee, maar dat is dus het eerste waar ik heen ging).

In Flanders Fields museum

Mijn lunch in het In Flanders Fields Museumcafé

Na de markt te bezoeken, was het nog lang geen tijd om te kunnen inchecken. Volgende stop: het In Flanders Fields museum! Waarschijnlijk weet je het al, maar als je in Ieper bent: binnengaan! Aanrader! Doen! Kan ik nog enthousiaster klinken? Don’t think so.

In het museum heb ik ook héérlijk gegeten: ‘Crocque met Vlaamse beenham en Passendalekaas’.

Mijn kamer, al vol met mijn rommel. Goedkoop en goedgekeurd.

Inchecken! Het goedkoopste van Ieper, maar €25 per persoon per nacht! Het is eigenlijk een groeps/familieaccommodatie, maar sinds kort stellen ze hun kamers ook voor individuelen beschikbaar. Perfect voor mij dus, gezien ik altijd op m’n eentje op citytrip ga. En ik heb eigenlijk niet veel te klagen over dit ‘hotel’. Maar meer daarover in een ander artikel.

Na het inchecken ben ik Ieper gaan ontdekken en oh, wat heb ik veel gezien! Hier volgen een paar foto’s van vooral gebouwen, maar uitgebreide artikels over de bezienswaardigheden volgen natuurlijk ook nog.

Je verklaart me misschien gek, maar ik heb zelfs een ijsje gegeten in Ieper. Ik had vernomen dat het Nutella-ijs een aanrader was, dus rara wat heb ik gegeten? Komt trouwens van Il Gusto d’Italia op de Grote Markt.

En als laatste: de Ieperse specialiteit die ik mee naar huis nam. Het is een Kattenklauw, en volgens de site van Toerisme Ieper zou het op een, tja, kattenklauw moeten lijken. Dat doet het ook, op het prentje van hun site. Ik vrees dat ik de foute bakker uitgekozen heb, en dat vind ik best jammer. Over 2 jaar misschien beter?

Kort gezegd, I love Ieper. Ik ben gek op deze stad, het heeft zoveel te bieden: cultuur, rust (de Vestingen zijn geweldig om te wandelen/joggen, als ik er woonde, zou ik daar elke dag gaan joggen), …. En natuurlijk het feit dat dit de Kattenstad is, iets waar ik als kattengek helemaal wild van word. Ik kom hier terug, over 2 jaar voor de Kattenstoet sowieso, inclusief een overnachting. Of misschien wel meer dan één? Wie weet. Ieper: I love you!

4 Comments to “IEPER | Ik kwam, ik zag, … ik werd verliefd”

 1. Lore

  Haha, best dat je het Nutella-ijs lekker vond. Ieper is best mooi, alleen jammer dat ik er bijna nooit ben en als ik er ben is het om te shoppen. :p
  Als je zo enthousiast bent over Ieper, dan is Kortrijk waarschijnlijk ook wel iets voor je. Misschien meer winkelen, maar er zijn ook wel leuke dingen te doen. Volgende keer als je naar het Westen komt, let me know, dan geef ik je wel eens een tour :p

  Reply
 2. Stijn Deruyter

  Prachtige site Nicky
  Machtig artikel ook over Ieper , het is indd een heel mooie en toffe stad om in te wonen en in te werken
  ikzelf woon in Poperinge ook wel eens de moeite om eens te verkennen.

  kvind het super dat je heel mooie reclame maakt voor de stad en voor mijn werk in het inflandersfieldsmuseumcafe ikzelf sta ook op de fot zie ik
  we zijn van plan om in het museumcafe nog meer streekgebonden producten aan te bieden en je kan er ook recepties organiseren ook zijn we van plan om spreekavonden over de oorlog te geven alsook over de wereldproblematieken die nu nog altijd aan de gang zijn zie syrie bv of muziek en beeldavonden
  maar meer info volgd nog op onze fb pagina
  vele groetjes stijn

  Reply

Leave a Reply