IEPER | Eten in het In Flanders Fields Museumcafé

Het tweede weekend van februari ging ik een weekendje naar Ieper (algemeen verslag hier). Ik heb veel bezocht, maar een mens moet ook eten natuurlijk. En zo’n museumbezoek maakt je hongerig. En wat is het eerste dat je ziet als je het museum verlaat? Het museumcafé. Slimme zet, Ieper! Uiteraard heb ik er dan ook iets gegeten.

De site van In Flanders Fields Museum omschrijft hun café als volgt:

Ons Museumcafé bevindt zich in de indrukwekkende Lakenhallen en is een fantastische plaats om je honger of dorst te stillen. Je vindt er een uitgebreide keuze aan verse, streekgebonden producten. Spring binnen voor een koffie met gebak, een stoofpotje, salade, broodje of een drankje. De perfecte plaats om even te bekomen na uw bezoek.

Het Museumcafé bevindt zich dus, net als het museum zelf, in de Lakenhallen. En zeg nu zelf, dit ziet er toch heel erg aangenaam uit? Hoewel hier nergens verf of tapijt of iets dergelijks te zien is, vond ik het toch heel erg gezellig hier. Ook had ik een verwarming net achter mijn stoel, dat was ook mooi meegenomen met dat rotweer die dag.

Na het bestellen kreeg ik een placemat en bestekhouder met, uiteraard, ‘In Flanders Fields Museumcafé’ opgedrukt. Placemats aangepast aan het restaurant/café in kwestie vind ik ook altijd leuk. Veel fijner dan zo’n standaard uit-de-winkel gehaald ding want je in nog 300 andere cafés vind.

En na een kwartiertje was het er! The food! Ik ging voor een Crocque met Vlaamse beenham en Passendalekaas. Was het lekker? Wat denk je zelf? Het was heerlijk. Ook het slaatje erbij was perfect. Dit samen (zonder drank, ik neem nooit drank) kostte €8,50.

Om te eindigen nog enkele ‘sfeerbeelden’:

 
Prijs: voor een tiental euro’s heb je hier lekker gegeten en gedronken. 
Adres: Lakenhallen – 8900 Ieper
Bereikbaarheid: vanaf het station loop je constant rechtdoor. Het valt meteen op als je aan de Lakenhallen bent, het is écht iets waar je onmogelijk naast kunt kijken!
Officiële website: Het café op de site van In Flanders Fields

3 Comments to “IEPER | Eten in het In Flanders Fields Museumcafé”

Leave a Reply