HASSELT | Pizzeria That’s Amore

Vorige week dinsdag ben ik gaan eten bij Pizzeria That’s Amore, in de Lombaardstraat in Hasselt. Ik was de plek toevallig tegengekomen toen ik het gemeentehuis aan het fotograferen was, en het leek me wel een gezellige eettent. Reden te meer om er twee dagen later eens te gaan eten!

Over de buitenkant kan ik niks slecht zeggen. Een heel gezellig plekje, mooi verlicht, ik vind het er best uitnodigend uitzien. Over naar de binnenkant dan. Leuke, ietwat hogere tafeltjes met telkens 2 stoeltjes bij. Romantisch om dus met twee heen te gaan! Maar natuurlijk kan je er evengoed met meer man naartoe gaan.

Ik denk dat er in totaal 12 zitplaatsen waren. Genoeg, ik hou over het algemeen niet van die gigantische ruimtes waar je met weet ik veel hoeveel man kan zitten. Dus, aantal zitplaatsen: goedgekeurd.

Waar ik enorm fan van was, was de leuke quote. “When the moon hits your eye like a big pizza pie, that’s amore”. Blijkbaar is dat een zin uit het nummer That’s Amore van Dean Martin. En die lijstjes! Hoe leuk is dat! En origineel! Aan de rommel te zien viel het wel op dat ik er net naast zat. Ik vond deze retro touch geweldig.

De andere muur was volledig rood, met deze ‘zwevende plankjes’, geverfd in de kleuren van Italië. Prachtig accent. Ik kan echt niet zwijgen over hoe mooi ik de binnenkant van deze zaak vond! Maar goed, een mooie zaak hoeft niet meteen lekker eten te betekenen. Hoe zat dat hier?

Pizza bolognese

Pizza margherita

Ach, als je er naar kijkt, weet je toch genoeg. Het was héérlijk. En heel vullend. We hadden nog 2 stukjes over, maar die hebben ze zonder problemen in een stukje folie gerold en in een zakje meegegeven. Vond ik super! De pizza margherita kostte €6, de pizza bolognese €7,50. Ik denk niet dat je het elders voor minder vind. Voor €17 hadden we 2 grote pizza’s en 2 Ice Tea’s. Bij welke pizzeria kan je dat tegenwoordig nog vinden?

Met andere woorden: ik ben serieus fan! Ga hier een keer eten, je komt met plezier een tweede, derde en sowieso ook vierde keer terug!

   
Prijs: de goedkoopste pizza kost €6, de duurste €13,50. Ze hebben ook lasagne, antipasti, … Ze doen trouwens ook aan studentenkorting op MA, DI en DO. Dan heb je al een pizza voor €4,80!
Adres: Lombaardstraat 14/2 – 3500 Hasselt
Bereikbaarheid: op de grote markt wandel je de Hoogstraat binnen. Je gaat de tweede straat linksaf en na een 70-tal meter doorlopen vind je aan de linkerkant Pizzeria That’s Amore.
Officiële website: Pizzeria That’s Amore

Leave a Reply