HASSELT | Tentoonstelling ‘Space Odyssey 2.0’ in Z33

“Vliegen maanganzen echt naar de maan? Sturen we binnenkort gemuteerde fruitvliegjes naar Titan? Kunnen we nieuw leven laten ontstaan door ons lichaamsafval de ruimte in te schieten? Wat als we zelf een ruimteschip ontwerpen en bouwen?

De ruimte is een eindeloze bron van fascinatie en inspiratie voor kunstenaars, wetenschappers en filmmakers, zeker nu de ruimtevaart een nieuwe vlucht neemt. In het licht van de huidige space race presenteert Space Odyssey 2.0 nieuwe verhalen en collaboratieve DIY praktijken waarin wetenschap en droom in elkaar overvloeien.”

Dat staat te lezen op de site van Z33. Klinkt interessant, right? Vond ik ook! Daarom ging ik een kijkje nemen!

Ik vind de ruimte en alles daaromtrent enorm interessant. Er is zooooveel hierbuiten waarvan we niets weten, dat idee, da’s toch geweldig?

Allereerst de locatie. Een toplocatie als je het mij vraagt, namelijk het Begijnhof van Hasselt. Z33 is een awesome naam, en ook leuk bedacht: het is gewoon het adres. Zuivelmarkt 33. Anyway, je wandelt onder de poort door en komt uit op wat je ziet op de onderste foto. Daar wijzen bordjes je aan hoe je moet gaan!

En nu: wat sfeerbeelden! Ik ga er geen uitleg bijschrijven, als je nieuwsgierig bent: gewoon eens gaan kijken! Onderaan het artikel vind je nog informatie omtrent de inkomprijs (die er eigenlijk niet eens is) en dergelijke. Er waren trouwens ook nog een paar hele mooie donkere kamers, maar daar degelijke foto’s maken was gewoon onmogelijk, jammer genoeg.

   
Prijs: de inkom is gewoon gratis!
Adres: Zuivelmarkt 33 – 3500 Hasselt
Bereikbaarheid: vanaf het Kolonel Dusartplein de Badderijstraat binnen (dat is de straat waar ook de bib ligt) en op het einde van die straat gewoon rechts! Je kan niet missen.
Officiële website: Z33 – Huis voor actuele kunst

Leave a Reply