IEPER | Groepsaccomodatie Tempelhof

De buitenkant met onderaan Bistro Fino en boven de ramen van de kamers.

Hotels, gastenverblijven, B&B’s enzovoort. Ik ben er altijd benieuwd naar: de kamer, de service, de properheid, het eten, … Binnenkort is het mijn doel om ook over hotels te kunnen schrijven, maar we beginnen klein: Group Accomodation Tempelhof in Ieper.

Mijn kamer: de Menin Gate.

Uiteraard check ook ik, net als zowat iedere reiziger, eerst het internet om te weten wat mensen over de accommodatie zeggen. Wel: op TripAdvisor krijgt het een 3/5, zijn 3 van de beoordelaars heel positief en 3 andere ongelooflijk negatief. Uitingen als ‘Dit hotel verpest Ieper!’ niet uitgesloten.

The keys

Maar goed, ik wil iets niet meteen afbreken door een mening van iemand die ik niet eens ken. Voor het mooie prijsje van €25 en mijn beperkte middelen als student, wou ik het een kans geven. En ik heb er geen spijt van.

Zoals je op de eerste foto ziet, bevinden de kamers zich boven de gezellige Bistro Fino. Eerlijk, ik heb daar niet gegeten. Maar het zag er wel leuk uit! De kamers zelf hadden namen van plaatsen in Ieper, de mijne was genoemd naar de Menenpoort, in het Engels dus de Menin Gate. Awesome, dat was namelijk mijn tweede favoriete bezichtiging in Ieper! Op nummer 1 staan de Lakenhallen.

Mijn kamer, al ingepalmd met mijn stuff. Er stonden 2 stapelbedden in m’n kamer, maar slechts één bed was opgemaakt. Logisch, meer had ik ook niet nodig. En slim, zo kan je niet stiekem nog iemand laten langskomen. Op het bed lag een stapeltje propere handdoeken.

Naast m’n bed stond een tafeltje met 2 krukjes. Ideaal geplaatst, ik gebruikte één van de krukken gewoon als nachttafeltje.

En vanuit m’n bed zag ik 3 deuren. Links: douche en wastafel. Midden: toilet. Rechts: uitgang. De wastafel was goed in orde, zoals je ziet. Ook de douche was best groot, en over het toilet kan ik ook niet klagen. Alles was heel proper (oké, op een grote stofdraad boven het toilet na. Maar als je niet naar boven staarde, zag je dat niet eens).

En dit … was mijn uitzicht. Niet echt iets om verliefd op te worden. Maar dat maakt me niet veel uit, ik was hier slechts om te slapen en niet om uit het raam te staren.

De echte minpunten vond ik de communicatie rond mijn reservering en de properheid van de kamer zelf. Ik had heel impulsief beslist om een weekend naar Ieper te gaan, dus wilde ik een week ervoor reserveren. Het duurde soms 2 dagen eer ik een reactie had en ik was zelfs de middag voor ik vertrok nog niet eens zeker of ik er nu wel kon blijven. Eerlijk? Toen had ik eigenlijk geen zin meer. Ik hecht veel belang aan degelijke communicatie. Maar uiteindelijk is dat allemaal goed gekomen.

Mijn kamer viel op zich wel mee, maar er hing bv. een kauwgom boven de verwarming, de vensterbanken waren niet gepoetst (dikke laag ‘vuil’ en stof) en er lag een dode vlinder op. Maar dat vind ik nu niet echt iets om een drama van te maken, dus over het algemeen: voor €25/nacht goed te doen!


Prijs: €25 per persoon per nacht, ontbijt niet inbegrepen (€6, Vlaams ontbijt €10).
Adres: Tempelstraat 6 – 8900 IEPER
Bereikbaarheid: slechts 500 meter van het station!
Officiële website: officiële website van Tempelhof

Leave a Reply