SINT-TRUIDEN | Bakkerij Leemans

OPGELET: DEZE BAKKER BESTAAT HELAAS NIET MEER

Hmm, wat hebben we nog niet gehad? Oh, een bakkerij! Ook bij bakkers heb je er waar je beter wegblijft en waar je zeker eens langs moet. Onder die laatste categorie valt bakkerij Leemans, mijn favoriet in Sint-Truiden (en daarbuiten eigenlijk ook wel).

Waarom het mijn favoriet is? De mensen zijn er enorm vriendelijk, ze hebben er heel wat lekkers en, het beste van alles: de allerbeste én mooiste ijstaarten. Wij gaan er al jaren voor elke verjaardag van mijn zussen en mij (en dat zijn er dus 4 per jaar, yum!) en ik krijg echt geen genoeg van die taarten. Bij deze alvast wat van de gewone taarten (check die fruittaart!):

Selectie kleine taarten

Ziet deze er niet heerlijk uit?

Hun taarten kosten €6, met uitzondering van onder andere de aardbeitaart, smurfentaart, chocomoussetaart en de vers-fruit-taart. Die kosten €7. Ik vind dit echt topprijzen, voor zo’n fruittaart vragen ze bij sommige bakkers al gauw 9 euro. Maar het blijft natuurlijk niet bij taart, want ze hebben ook … gebak! Ja!

Sorry als ik je nu hongerig gemaakt heb. Als je niet wil dat het erger wordt, lees dan niet verder. Maar ik zeg je, daar krijg je spijt van. Wat nu volgt, zijn enkele van de ijstaarten die wij er al besteld hebben … (in chronologische volgorde btw):

Februari 2007

Oktober 2007

Februari 2009

Februari 2010

December 2012

Februari 2013

Zeg nu zelf, ik vind dat je het bijna kunstwerkjes kan noemen. Je zegt wat voor taart je wil, zij gebruiken hun creativiteit en creeëren wat je o.a. hierboven ziet. Ja, ik denk dat ik nog wel heel wat jaren hier zal langs gaan voor mij verjaardagstaarten. Ik zie mezelf ook een beetje ‘evolueren’ dankzij deze taarten. Toen ik 16 was, wilde ik niets liever dan een brandweer-taart, jaren later werden het hartjes en roosjes en mijn laatste stond helemaal in het teken van Parijs. Die laatste is echt m’n ultieme favoriet tot nu toe!

Om af te sluiten: uiteraard wordt er ook meegedaan met Pasen. Dit met heel wat eitjes, chocolade figuren en narcissen (mijn tweede favoriete bloem, yay!). I like! 

Bakkerij Leemans, Sint-Truiden


Adres: Hasseltsesteenweg 305 – 3800 SINT-TRUIDEN
Bereikbaarheid: vanaf Sint-Truiden station een dikke 10 minuten op de 21a richting Hasselt. Afstappen aan Kortenbos Hasseltsesteenweg.
Officiële website: geen officiële website, maar wel een e-mailadres: bakkerij.leemans@telenet.be en telefonisch te bereiken op 011/68.28.06 en 0485/59.98.83.

Tip: tegenover deze bakker kan je naar Domein Nieuwenhoven. Heel gezellig om te gaan wandelen als het mooi weer is, ik schrijf er binnenkort iets over (als het dus eindelijk terug mooi weer is!).

One Comment

Leave a Reply