IEPER | Frituur ‘t Kattekwaad

Frituur 't Kattekwaad, Ieper

In het verleden schreef ik al dat ik naar Ieper geweest ben, dat ik daar het In Flanders Fieldsmuseum bezocht heb en dan ook meteen in het bijhorende Museumcafé geluncht heb. Maar omdat ik ook de nacht ging doorbrengen in Ieper, moest ik toch ook ‘s avonds ergens mijn maag kunnen vullen?

Omdat ik dat al op voorhand wist (logisch), heb ik ook op voorhand al opgezocht waar ik ging eten. En ik stootte tijdens die zoektocht op frituur ‘t Kattekwaad. De naam trok meteen mijn aandacht, wat wil je, ik en katten .. Die ging het dus worden. Lag op de markt dus ideaal om te gaan eten voor ik naar de Last Post ging.

Frituur 't Kattekwaad, Ieper

Binnen was het de bedoeling dat je ging bestellen (en meteen betalen) aan de frituurtoog, en dan ging zitten. Ze kwamen het eten brengen, wel zo aangenaam. Ik spotte een tafel die uitkeek op de Lakenhallen, en gezien ik dat een supergebouw (of gebouwen?) vind, ging ik daar dus zitten.

Frituur 't Kattekwaad, Ieper

En daar was mijn eten! Een grote friet en een frikandel special. Aparte zoutzakjes erbij, dat is kenmerkend voor ‘t Kattekwaad. En een vork en mes in een met hun logo bedrukt bestekzakje, fancy! 

Ik was eerst enthousiast omdat een grote friet slechts €2 kostte, maar daar heb ik me in vergist. Eerlijk gezegd vind ik dit niet de naam ‘grote friet’ waard. Toch niet als je kijkt naar wat ze er in Hasselt en Sint-Truiden onder verstaan. Ook de frieten vond ik niet fantastisch, ze waren heel dun en smaakten naar diepvriesfrieten. Als ik frieten ga eten, verwacht ik lekker dikke, goudgele frieten met een heerlijke vulling. Maar goed, het zou kunnen dat dit de manier is van frieten maken in West-Vlaanderen, dat weet ik niet. Het is in ieder geval niet waar ik op gehoopt had!

Maar goed, gezien ik op hun site lees dat ze de beste frietjes van de streek zijn, zal er wel iets van waar zijn. In dat geval, sorry, West-Vlamingen, geef mij maar die van Limburg!

Frituur 't Kattekwaad, Ieper

Om te eindigen ga ik de plus- en minpunten op een rijtje zetten.

Pluspunten
– toplocatie: uitzicht op de Lakenhallen!
– geen zout op de frieten, maar aparte zakjes zodat je zelf kan beslissen
– vrij vriendelijke bediening
– menukaart in maar liefst 4 talen

Minpunten
– geen echt ‘grote’ portie
– dunne frieten, geen typische frituurfrieten

Frituur ‘t Kattekwaad krijgt van mij een 6/10. Zou ik hier snel teruggaan? Nee.


Prijs: €2 voor een grote friet en €2 voor een frikandel special.
Adres: Grote Markt 23 – 8900 Ieper
Bereikbaarheid: op de Grote Markt, schuin tegenover de Lakenhallen. Het is even kijken, maar uiteindelijk makkelijk te
Officiële website: Frituur ‘t Kattekwaad

Leave a Reply