Atomium (Brussel)

Denk eens aan Brussel. Waar denk je het eerst aan? Het Atomium? Ik denk dat dat voor veel mensen wel zo is. Voor mij alleszins wel, maar ik heb dan ook een zwak voor dit soort dingen!

Vorige week was ik in Brussel, voornamelijk om de Musea van het Verre Oosten te zien, maar ik ontdekte op Google Maps dat het Atomium er ook heel dicht in de buurt lag. We zijn daarom iets vroeger vertrokken om ook het Atomium eens te kunnen gaan bekijken!

Atomium (Brussel)

Vanuit het park van Laken

Terwijl we door het Park van Laken wandelden, spotten we in de verte het Atomium al! Tja, zo’n blinkende ballen vallen natuurlijk wel op. Ik denk dat als het zonlicht erop schijnt, het nog veel mooier is om te zien.

Atomium (Brussel)

Vanuit het Park van Laken

Maar goed, even wat meer over het monument zelf. Het was oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1958 (de Expo 58). Het stelt een elementair ijzerkristal voor, maar liefst 165 miljard keer uitvergroot. Het ontwerp is van André Waterkeyn.

Atomium (Brussel)

De ‘standaard’ foto die iedereen wel maakt.

Normaal gezien zou het na de Wereldtentoonstelling afgebroken worden, maar het was zo populair en succesvol (logisch ook, zoiets moois) dat het een belangrijk deel van Brussel werd (en ondertussen ook ver buiten Brussel en zelfs buiten België).

Atomium (Brussel)

Ik moet wel zeggen, we zijn er niet in geweest. Dat wil ik wel ooit nog eens doen, maar de tijd die we maar hadden hield me een beetje tegen, want ik heb zo’n vermoeden dat je daar wel even zoet bent binnen. En ik ontdek pas terwijl ik dit schrijf dat er een winkeltje aan was waar je zo binnen kon. Stom, stom, stom dat ik dat toen niet doorhad!

Dus, het Atomium, je moet het gezien hebben als je eens in Brussel bent. Er zijn voldoende bankjes onder om te lunchen (hebben wij ook gedaan, is wel een speciale ervaring, een broodje eten onder zo’n gigantische bol!) of om even uit te rusten en te genieten van de omgeving. Ook de parken errond zijn echt de moeite.

Oh en btw, hun social media team zit ook goed: ik had een vraag op Twitter gesteld ivm auteursrechten op foto’s van het Atomium (zonder een # of @), en ze reageerden echt binnen enkele minuten, en nog vriendelijk en duidelijk ook. Mooi zo, atomium!

 Atomium op Facebook Atomium op Twitter Atomium op Foursquare
Prijs: €11, en er zijn kortingen voor o.a. studenten en tieners. De juiste prijzen vind je hier.
Adres: Atomiumsquare – 1020 BRUSSEL
Bereikbaarheid: met de metro geraak je er het beste, je stapt af aan Heizel. Wij hebben het met De Lijn gedaan en zijn afgestapt aan de Koninklijke Serres en dan door het park gewandeld.
Officiële website: Atomium

 

6 Comments

  1. Atomium is zó mooi! Ik ben er vroeger eens geweest en afgelopen jaar nog een keer met de protestrit tegen APK voor motoren en heb er toen ook heel wat foto’s van gemaakt. Blijkbaar viel anderen dat ook op, want de ANWB heeft vervolgens één van mijn foto’s gejat (zonder te vragen inderdaad) om die vervolgens tot 3 keer toe met het watermerk eraf geknipt in hun eigen artikelen over dat evenement te plaatsen. Dat heeft ze wel 150 Euro gekost…

    Reply

Leave a Reply