FÜSSEN (DE) | Een namiddag in Füssen, 2007

Ik schrijf altijd maar over de dingen die ik nu zie en doe, maar waarom niet eens iets schrijven over wat al een tijdje geleden is, maar waar ik nu moeilijk zal raken als toen?

(bron: Wikipedia)

Füssen bijvoorbeeld! Jaaaren geleden, op 26 april 2007 om precies te zijn (morgen exact 6 jaar geleden!), ben ik hier geweest. Met school gingen we een midweek naar Oostenrijk en één van die dagen bezochten we ook even Duitsland, waaronder het stadje Füssen en slot Neuschwanstein. 

Pension Kneipp-Kurheim, Füssen

Kneipp-Kurheim hotel.

Omdat in de les Duits Neuschwanstein ter sprake kwam, en het me een prachtig kasteel leek, ging ik op zoek naar meer informatie op Google. Ergens dacht ik die naam al wel gehoord te hebben, blijkt dat ik er gewoon geweest ben! Dat ik dat kon vergeten! Goed, het is al 6 jaar geleden maar toch.

Füssen

Ik vermoed dat dit een soort ‘stadsplannetje’ is.

Maar ik ging het over Füssen hebben! Füssen ligt helemaal aan het randje van het zuid-westen van Duitsland. Aan de grens met Oostenrijk dus, maar zo ver was je wel al denk ik. Het ligt aan het einde van de ‘Romantische Straße‘. Op donderdag 26 april 2007 (morgen exact 6 jaar geleden!) ben ik er voor het eerst en, tot nu toe toch, laatst geweest. Jammer genoeg, want in mijn vage herinnering vond ik het een fantastisch plekje.

De foto’s zijn niet superfantastisch, dat geef ik toe. Ik heb toen enkel in de rapte hier en daar een foto gemaakt. Mede omdat ik geen zin had in commentaar als ‘Waarom maak je dààr nu een foto van?’, wat ik op de bus ook volop heb mogen horen. Dingen waar ik me nu niets meer van aantrek, maar toen dus wel.

Als ik weet wat er op de foto staat, vind je het eronder. Als ik het niet weet, euhm ja, dan staat er niks bij, haha. Ik vind het erg jammer dat er geen Google Streetview in het stadje is, ik wil er graag nog eens ‘rondkijken’.

Duitse woorden! Oké, het zijn er maar twee en ze konden evengoed Nederlands zijn maar het blijft cool.

Het prachtige hotel Hirsch!

Vlaggen en mooi weer

Een telephone booth!

Füssen

Ik vond Füssen dus echt mooi om een keer te zien. Stiekem wil ik graag een keer in het Hirsch hotel verblijven, maar dat zal niet snel gebeuren vrees ik. Füssen is tenslotte een stukje en een overnachting daar is niet goedkoop (maar wat een fancy hotel!). Maar ik ben een optimist. Ooit zal ik hier nog eens komen. Ooit. Nu zal ik het maar op België en Nederland houden.

One Comment to “FÜSSEN (DE) | Een namiddag in Füssen, 2007”

Leave a Reply