HOEGAARDEN | De Tuinen van Hoegaarden

Vorige week was het best mooi weer. Ook het weekend ervoor, dat van 20 en 21 april, was de moeite. Vooral de 20e dan, de 21e was er weinig zon, maar het was wel vrij warm. Die zondag ben ik naar Erfgoeddag in Lier geweest, en heb ik daar de Sint-Gummaruskerk ‘beklommen’. Dat kon je hier al lezen. En wat heb ik die zaterdag gedaan? De Tuinen van Hoegaarden bezocht!

Kaart De Tuinen van Hoegaarden

Het was eigenlijk een heel impulsieve beslissing. Ik had geen zin om een hele dag binnen te zitten, maar om weer te gaan fietsen zoals het weekend ervoor, meh, daar stond ik ook niet om te springen. Ik wilde iets zien wat ik nog nooit gezien had, maar wat niet te ver van me aflag. En toen herinnerde ik me de Tuinen van Hoegaarden, ik had erover gelezen in mijn 1000 Plekken die je moet gezien hebben in België-boek. Hoegaarden is niet ver van Sint-Truiden (ik heb de trein naar Tienen genomen en van daaruit is het een kwartiertje op de bus naar Hoegaarden), dus dat ging ‘m worden!

Nu ga ik jullie even bestoken met foto’s. En het zijn er best euhm veel. Sorry, maar er was echt zoveel moois te zien!

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden

Oke, hopelijk heb je hierdoor een beeld gekregen van deze tuin. Het is hier echt fantastisch! Het was niet druk, heerlijk stil, het enige geluid was ofwel de kerkklokken ofwel de fluitende vogeltjes. Heerlijk, ik wou dat deze tuin wat dichter bij m’n eigen thuis was. Als je ooit ‘in de buurt’ moest zijn, sla dan de Tuinen van Hoegaarden zéker niet over!


Prijs: gratis!
Adres: Houtmarkt 1 – 3320 HOEGAARDEN
Bereikbaarheid: vanuit Tienen raak je er met de 360 Jodoigne, 361 Outgaarden of 362 Hoegaarden/Mélin. Vanuit Leuven raak je er met de 6 naar Hoegaarden. De 6 stopt er vlak voor (Hoegaarden Gemeentehuis), met de bussen vanuit Tienen moet je afstappen aan Hoek Doelstraat en nog enkele meters wandelen.
WebsiteTuinen van Hoegaarden

 

2 Comments

Leave a Reply