Het voorbije weekend moest ik dit keer werken in Herentals. Herentals is niet meteen een stad waar je iets op kan plakken (vind ik dan), maar onderweg naar de grote markt ontdekte ik een zijstraatje waarmee ik er waarschijnlijk sneller op de markt was dan als ik de weg had gevolgd. Oké, eigenlijk heb ik het niet écht ontdekt, er stond een bordje voor met ‘CENTRUM 3 MINUTEN WANDELEN’ maar daar kan je ook over kijken hoor! Oké nee eigenlijk niet.

En in dat straatje ontdekte ik een soort streetart. Werkjes gemaakt van stukken gekleurd glas/steen. Ik weet niet wat het precies is, en het internet maakt me niet wijzer. Misschien mensen uit Herentals die het weten? In ieder geval, dit zijn ze!

EDIT: Ik heb intussen meer informatie gekregen via de Twitter van Kollectief Maksimaal. De artiest is Diva Benini (de naam staat op de 3e foto hieronder, maar ik vond het niet superduidelijk).

Mooi toch? Jammer dat sommige al een beetje afgebroken zijn (of hoort het misschien bij het kunstwerk?). Ik vond dit een hele goede manier om dit straatje op te fleuren. Mooi gedaan, Diva Benini! Als je geïnteresseerd bent in meer werk van hen, kan je hier altijd eens kijken.

2 Comments

Leave a Reply