Station Antwerpen-Centraal

Ah, Antwerpen. In een ver verleden ben ik er eens geweest, maar toen zag het er (volgens mijn herinnering) heel anders uit. Het station dan, de stad heb ik zelfs nooit gezien. Dat was station uit, auto in en verder herinner ik me niks meer.

Dit keer was het anders. Voorbije zaterdag moest ik werken op de Meir, en ik zou anderhalf uur te vroeg in Antwerpen zijn. Ideaal dus om de stad een beetje te verkennen. Jammer genoeg heb ik al een halfuur in het station verspild, maar dat ging ik de pret niet laten drukken.

Station Antwerpen-Centraal

Station Antwerpen-Centraal

Station Antwerpen-Centraal

Station Antwerpen-Centraal

Treinen naar Parijs!

Station Antwerpen-Centraal

Indrukwekkend station, zoals je kan zien! De treinen komen hier aan op 2 (of 3?) verdiepingen. Echt te gek vind ik het. En een beetje ingewikkeld ook, ik was al bang dat ik mijn perron nooit ging vinden, maar perron 13 en 14 blijken toch zo’n beetje de makkelijkste te zijn.

Station Antwerpen-Centraal

Starbucks Antwerpen-Centraal

En hier zie je meteen de buitenkant. Helemaal rechts (en op de foto eronder) zie je Starbucks! Niets ging me ervan weerhouden daar na m’n werk nog even te stoppen. Ik wil tenslotte elke Starbucks in België gedaan hebben, en dit was dan #3.

Broodje Tourist van Panos

Onderweg naar de Meir ben ik in de Panos een broodje gaan halen. Een broodje Tourist! Ik vond het wel een beetje toepasselijk, en had eigenlijk ook geen idee dat ze dit broodje daar hadden. Het kwam overeen met een simpele smos, en het was een dun broodje, maar wel heel lekker.

EDIT: blijkbaar zijn er bij Panos een gewone smos (Club), een smos zonder kaas (Tourist) en een smos zonder hesp (Hollandia). Bedankt voor de informatie, Cédric! ;-)

Antwerpen

Tram in Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen

Metro 'Meir', Antwerpen

Metro 'Meir', Antwerpen

Albert Heijn, Antwerpen

En ze hebben er Albert Heijn!

Antwerpen

Antwerpen

Dit zijn wat foto’s van wat ik tegenkwam onderweg van het station tot het einde van de Meir. De laatste twee foto’s zijn gemaakt op de Groenplaats. Op de achtergrond zie je de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Hilton hotel, Antwerpen

Het Hilton hotel! Het blijft toch een droom van me om hier ooit eens te overnachten. Als ik ooit genoeg geld heb, dan ga ik dat ook zeker doen. Lijkt me echt zooo heerlijk.

Ladurée Antwerpen

Ladurée, Antwerpen

En last but not least … LADURÉE! Zoals ik al duidelijk liet merken in mijn post over Sint-Niklaas (daar heb je Amacarons, wil ik nog steeds iets over schrijven na een bezoek!), ben ik gek op macarons. En Ladurée, dat zijn toch echt de macarons der macarons. Op mijn bucketlist staat zelfs ‘Macarons van Ladurée in Parijs eten’, gewoon, omdat ik dat heel erg graag wil.

Zo, dat was mijn ochtend in Antwerpen. Na het werk ben ik gestopt aan Starbucks, waar ze voor de eerste keer mijn naam juist geschreven hebben. Derde keer, goede keer, zeggen ze toch altijd.

Antwerpen is een mooie stad. Er lopen veel Nederlanders rond, de plaatselijke bewoners vond ik niet altijd even vriendelijk, maar ik ga er zeker nog eens naartoe. Er is veel te zien, het heeft veel te bieden. Het station op zich is al een reden om te gaan!

One Comment

Leave a Reply