Streetart Sint-Truiden station

Streetart. Ik ben fan. Dat zag je hier, hier en hier al wel. En zelfs Sint-Truiden heeft het. Al even, dat wel, maar ik had er nooit echt goed naar gekeken. Begrijpelijk als je het gangetje ziet waar het hangt, namelijk hetgene om naar perron 2 en 3 te gaan of naar de parking ‘achter het station’. En het stinkt er altijd zo naar pis. Mannen, come on he. Beetje manieren ofzo?

Streetart Sint-Truiden station

Maar het draait nu niet om mannenzeik, het draait om de mooie streetart die er te zien is. Zes stuks om precies te zijn, allemaal met het thema ‘trein’.

Streetart Sint-Truiden station

Streetart Sint-Truiden station

Of ja, ‘trein’ is wat simpel gezegd. De echte naam van dit alles is ‘De trein in de toekomst‘, een project dat de stationsomgeving een fraaier uitzicht moet geven. Nou, da’s wel geslaagd, ware het niet dat je door die vieze tunnel moet om het te zien.

Streetart Sint-Truiden station

Streetart Sint-Truiden station

In ieder geval, ik ben dus echt wel fan. Vooral van de bovenste tekening. Die vind ik amaaaazing. Sorry, ik kom net van Ladies City Day in Sint-Truiden met Astrid Bryan als gast. Don’t blame me. Oké, da’s geen excuus. Terug naar het onderwerp! Als je eens even in Sint-Truiden station moest zijn, ga dan even de trapjes af richting perron 2 en 3. Deze kunstwerkjes zijn toch echt de moeite om eens te zien!

UPDATE 07-06-2013: Ik was er nog eentje vergeten blijkbaar! Eentje die je kan spotten zonder door die vieze gang te moeten, deze zie je als je langs de rechterkant van het station naar spoor 1 gaat.

2 Comments

Leave a Reply