Ijssalon Vica

Ijsjes ijsjes ijsjes ijsjes ijsjes ijsjes! Wie houdt er niet van? Normaal gezien zou het nu het perfecte ijsweer moeten zijn, maar in plaats daarvan is het meer een ijstijd … Nuja, dat hield mij en mijn zus Casey niet tegen om een ijsje te gaan eten in Ijssalon Vica!

Ijssalon Vica Sint-Truiden

De Vica. Ik ken hem al bijna m’n hele leven denk ik. Het was een plek waar we af en toe eens met school een ijsje gingen eten, waar ik nu af en toe met mijn zus een ijsje ga uithalen, … God, ik hou van de Vica!

De buitenkant is niet echt in your face, maar dat moet ook zeker niet. Dit is goed zo. Verstopt tussen die mooie bomen, maar toch opvallend genoeg om er niet voorbij te lopen zonder het op te merken.

Ijssalon Vica Sint-Truiden

Ijssalon Vica Sint-Truiden

En de binnenkant is zo … Wauw. Zo classy. Prachtige lusters aan het plafond, de muren en zelfs de spiegels. Hele fijne stoelen. Genoeg zitplaatsen, tafeltjes voor 4 maar ook tafeltjes voor 6. Ja, dit bevalt me wel. Tijd om dan maar iets te bestellen!

Ze hebben hier echt vanalles. Nee, niet alleen drank en ijs(coupes), maar ook pannekoeken, sandwiches, baguettes, provencettes (wtf zijn dat eigenlijk?), toast, croques, snacks, pasta, salades, soep, omeletten, … De kans dat je hier niets lekker tussen vindt, lijkt me echt bijna onbestaande. Ook kan je hier gewoon een ijsje afhalen, iets wat ik tot vandaag (nu ik dit schrijf, 29-05-2013 dus) altijd gedaan had.

Ijssalon Vica Sint-Truiden milkshakes

Als drank gingen we voor milkshakes! Links is een bananenmilkshake voor mij, rechts een aardbeienmilkshake voor m’n zus. En die waren lekker. Allebei, want die van m’n zus heb ik ook nog half opgedronken. Oeps. Maar ik mocht van haar hoor!

Banana Split ijssalon Vica Sint-Truiden

Banana Split

Dame Blanche Spécial ijssalon Vica Sint-Truiden

Dame Blanche Spécial

M’n zus ging standaard voor een Banana Split (Casey, kan je nu echt niet eens iets nieuws proberen?) en ik ging voor een Dame Blanche Spécial. Hier lijken de twee coupes echt enorm op elkaar, I know, maar bij haar lagen er ook nog schijfjes banaan. Helaas aan de andere kant van die die ik getrokken heb, en daar kwam ik pas achter toen ze al half opgegeten en onder de saus zaten … Het verschil met een Dame Blanche en een Dame Blanche Spécial is trouwens gewoon de saus. Bij de gewone heb je gewoon, ‘koude’ saus, bij de Spécial heb je warme saus.

Dame Blanche Spécial ijssalon Vica Sint-Truiden

Hmm, mijn ijsje helemaal ondergegoten met saus en het vieze koekje al weggehaald. Nee, het koekje was niet echt vies, maar ik moet daar gewoon niks van weten. Verpest m’n ijs!

En dit was achteraf de rekening. To be honest vind ik €1 extra voor een toefje slagroom wel een beetje veel, maar daar gaan we niet over klagen. Het was lekker, en ik kom hier met plezier nog eens terug. Voor de 15132165e keer dan al …

Informatie ijssalon Vica Niet de echte FB, maar evengoed! Twitter 
Prijs: goedkoopste coupe voor €3,50, duurste voor €7,50.
Adres: Slachthuisstraat 5 – 3800 SINT-TRUIDEN
Bereikbaarheid: 1,5km vanaf het station. Dichtsbijzijndste bushalte is Schurhoven Kerk waar de 105 en de 21a stoppen.

One Comment

Leave a Reply