Mei 2013. Een best wel luie, saaie maand, zo achteraf bekeken. Veel slecht weer en dus weinig leuks kunnen doen, helaas. Behalve een paar keer gaan werken natuurlijk, beetje centjes sparen om naar Parijs te kunnen (ooit).

WEEK 1

Één van mijn ‘grootse’ plannen was: mei goed inzetten. Woensdag de 1e ben ik gaan lopen, donderdag wilde ik ook nog sporten en dat werd dan fietsen. Op m’n hand had ik de knooppunten geschreven en ik had er enoooorm zin in, maar het eerste knooppunt was nog niet voltooid of ik zag al dat de weg afgesloten was … Terugkeren dan maar en een hele avond achter m’n laptop gezeten. Gelukkig was het daar ook leuk.

Werken in Herentals

Zaterdag 4 mei was werkdag voor me. Dit keer in Herentals. Best een mooie stad, en ze hebben normaal zelfs mooie streekkoekjes, maar die moet je blijkbaar bestellen. Verdorie. Ik heb er wel 2 mooie nagellakjes gekocht (dat interesseert jullie tenslotte zooo hard), en ook nog … Nee nee, ik heb er gewerkt en ben héél verbrand weer thuisgekomen! Ik heb wel iets geschreven over Herentals, en meer bepaald over het stadspark en mozaïeken.

Vica ijsjes

En als een mens hard gewerkt heeft, mag hij/zij zich toch ook wel verwennen achteraf he? Die achteraf was in dit geval wel een dag later, maar dat telt voor mij nog steeds. En in mijn geval was dat een wandeling met mijn zus met een tussenstop aan ijssalon Vica! Hmm, ik krijg alweer water in m’n mond bij het zien van deze foto …

WEEK 2

Ladurée Antwerpen

En in week 2 hebben we ook niet veel gedaan! Natuurlijk wel 3x per week minstens een halfuurtje gelopen, daar ben ik best trots op. En gaan werken! In Antwerpen deze keer. Daar had ik deze winkel van Ladurée gezien, god, wat wou ik dat hij toen al open was …

Starbucks Antwerpen Centraal

En na het werk ben ik ‘snel’ even de Starbucks binnengesprongen. En guess what, daar hebben ze voor het eerst mijn naam goed geschreven! Derde keer, goeie keer, zeker? Ik heb daarna wel moeten lopen naar de trein, en die zat helaas stampvol. Ik durfde zelfs geen foto van m’n Starbucks te maken omdat ik niet wilde dat mensen vreemd naar me keken …

Prutske 14 jaar

En mijn allerliefste Prutsie was jarig! Al 14 jaar, dat kan toch tellen voor een kat. En van mij mogen er daar nog zeker minstens 10 bijkomen. Minstens! Al zou ik natuurlijk liefst willen dat hij voor eeuwig bleef leven. Als ik thuis slaap, slaapt hij na 14 jaar nog altijd bij me in bed, hij is nog altijd blij als ik thuiskom of triest als ik weg ben. Ik hou van Prutske.

Begijnhofkerk Sint-Truiden

En op zondag lag de elektriciteit uit. Een hele dag. Oké, niet de hele dag, maar wel van 7u30 tot 17u30. 10 uur zonder elektriciteit! Ook vond mijn gsm het nodig net toen plat te zijn, en mijn laptop werkt niet zonder oplader, dus ik kon eigenlijk niets doen. Dus ging ik maar wandelen met m’n zus en hebben we de Begijnhofkerk eens bezocht.

WEEK 3

Ook week 3 was een rustige week. Op vrijdag heb ik een historische stadswandeling gedaan in Hasselt. Het meisje die gids was, moest deze opdracht doen voor school en had dus ‘testpubliek’ nodig. Ik vond het heel interessant en vind dat ze het goed gedaan heeft!

En dat weekend heb ik macarons met m’n zus gemaakt! En lekker dat deze waren, damn. Vooral de vulling, smaakte echt naar aardbeiensnoepjes. Hmm, ik krijg er alweer zin in. Casey, gaan we weer macarons maken?

WEEK 4

Tobasco Ladies City Day 2013 (Sint-Truiden)

In week 4 ben ik ook gaan werken. Dit keer niet op zondag, maar op woensdagavond. Op de Tobasco Ladies City Day in Sint-Truiden! Met als gasten Astrid Bryan en de Lau. Eerlijk, ik ben geen fan van hen (maar heb er ook niks tegen), maar ik vond het daar wel heel leuk en gezellig.

Kapermolen, Hasselt

In het weekend heb ik niet veel gedaan, buiten een wandeling op Kapermolen gemaakt.

Die zondag heb ik weer macarons met m’n zus gemaakt, chocolade in dit geval. Ze konden wel niet tippen aan de aardbei-versie!

WEEK 5

In het voorbije weekend had ik ook al een paar kunstwerken van de “De 4 elementen“-expo gespot. Reden te meer om maandag foto’s van alles te gaan maken. Hier vind je mijn artikel met (bijna) alles!

Modemuseum Hasselt

Dinsdag besloot ik eindelijk naar Axelle Red Fashion Victim te gaan. Eindelijk ja, die expo is al bezig van eind januari en ik ga 4 dagen voor hij afloopt … Mijn bedoeling was: foto’s maken en een artikel hebben voor donderdag, maar helaas, foto’s maken mocht blijkbaar niet. Achteraf bleek dat wel te mogen, zei de Twitterpagina van het Modemuseum, als ik het voorhand aanvroeg … Zucht.

 

Lauren Conrad Style & Beauty

Maar mijn dag kon toch al niet meer stuk waaantttt ik had eindelijk Beauty van Lauren Conrad in handen! Ja, ik ben een heel grote fan van haar en heb héél lang op dit boek gewacht, zo’n halfjaar. Maar ik wou per sé de Nederlandstalige versie want Style heb ik ook in het Nederlands. Nu heb ik hem eindelijk en ben ik zó blij!

Woensdag ben ik naar huis gegaan en vond ik het nodig om mijn haar te verven. Gewoon, zomaar. Ik hou van impulsieve dingen doen. Dus ging ik naar de DI en kwam terug met een pakje oranje haarverf (ik had wel verwacht dat het rood zou uitslaan, maar dat zie je op deze foto niet zo). En dit was het resultaat. Ik ben er echt ongelooflijk blij mee en heb er al zoveel complimenten over gehad. Het is niet de eerste keer dat ik het rood verf, maar wel de eerste keer met lang haar. Ik ben er echt gek op!

En die namiddag, vers na het haarverven, ben ik me samen met mijn zus gaan opofferen om toch maar een artikel te hebben voor donderdag. Ons vol ijs gaan eten, dat hebben we gedaan. In ijssalon Vica!

En donderdag vond mijn lieve cameraatje het nodig om stuk te gaan. Oké, stuk niet echt. Een vies stofje onder de lens ofzoiets was het. Dus ben ik maar weer naar huis moeten gaan om naar de fotowinkel te gaan en mijn arme camera te laten opsturen … En ze hadden niet eens een vervangtoestel! Wat moet ik zonder vervangtoestel?? Wat moet ik zonder camera?? Dat ding is m’n leven zowaar!

Dus ben ik vrijdag de camera van mijn zus gaan lenen. Maar die zat op dat moment 10km van m’n thuis, maar ik wou hem per sé hebben en ben dus naar daar gefietst ipv te wachten tot ze ‘s avonds thuis was. Zo ben ik wel, ongeduldig enzo. Alleen was de heenweg zo gevaarlijk dat ik een alternatieve terugweg zocht. En die vond ik. Ook al ben ik zowaar verdwaald geweest (alles lijkt hier op elkaar aargh!) en heb ik 1,5u op de terugweg gedaan tegenover een halfuurtje op de heenweg. Achja, ik heb weer een camera en kan dus weer volop foto’s gaan maken en artikels schrijven, en daar draaide het uiteindelijk allemaal om!

Zo, dat was mei 2013. Een maand die niet zo druk begon maar wel vrij druk en hectisch eindigde. Nu ga ik me concentreren op de komende examens (hoera) en het hopelijk iets rustiger hebben. En hopen dat ik mijn camera snel terugkrijg!

2 Comments to “DIT WAS … MEI 2013”

  1. Leuke foto’s, je haar is echt gaaf geworden! En die foto van je kat is lollig zeg! Mijn katten zijn inmiddels ook al aardig bejaard, als ik het goed heb 15 en 14, maar alles wekt nog en ze ‘doen’ het nog prima :-)

    Reply

Leave a Reply