Chinees restaurant Peking (Sint-Truiden)

Op de Grote Markt in Sint-Truiden heb je zo’n Chinees restaurant waar je altijd voorbijloopt, maar eigenlijk nooit binnenwandelt. Waarom? Ik weet het niet. Wel weet ik dat er zo goed als nooit volk zit. En dat vond ik ergens wel jammer, waarom komt hier niemand? Ik en mijn zus besloten daarom deze plek eens uit te testen.

Chinees Restaurant Peking (Sint-Truiden)

(bron: Google Streetview)

En die plek heet Peking. Ik heb zelf geen foto kunnen maken van de buitenkant omdat het markt was en alles daar dan echt vól staat, maar heb dan maar een foto van Google Streetview geplukt. Ook al is die niet meer relevant: The Pub links bestaat niet meer, hun terras is overdekt geworden, …

Chinees restaurant Peking (Sint-Truiden)

Chinees restaurant Peking (Sint-Truiden)

Chinees restaurant Peking (Sint-Truiden)

Ik wist niet goed wat ik van de binnenkant moest verwachten, maar ik vond het wel leuk. Stoelen met mooie tekeningen op de achterkant, Chinese muziek op de achtergrond, mooi gedekte tafels, … Ik waande me toch even in China ja.

Restaurant Peking (Sint-Truiden)

Casey bestelde kip met witte champignons en groenten, ik ging voor kip met ananas in zoet-zure saus. En een portie rijst erbij (voor ons beide). Ik denk niet dat we lang op ons eten hebben moeten wachten, tien minuutjes of zo? Het linkse eten is van m’n zus, het rechtse van mij. Wel leuk dat ze het op dit ‘bakje’ zetten, met daarin theelichtjes, om het warm te houden.

Restaurant Peking (Sint-Truiden)

Restaurant Peking (Sint-Truiden)

Ze hebben zelfs servies met hun naam erop. Prachtig, ik vond dit echt mooie borden. Ik heb hier op mijn bord een beetje van mijn gerecht genomen, wat rijst en wat van mijn zus’ gerecht. Normaal lust ik echt geen champignons, maar met deze had ik om één of andere reden geen problemen.

We hebben hier goed gegeten, en buiten het feit dat de man ons eerst nog tegenhield omdat we nog niet betaald hadden (wat ik wel al gedaan had, aan de vrouw die er werkte), zou ik hier misschien nog wel eens teruggaan. Het was overigens best grappig dat hij echt ‘Solly, solly!‘ zei, haha. Onze rekening bedroeg €21 (we hebben trouwens niets gedronken).

Informatie Peking Sint-Truiden Foursquare
Prijs: alle gerechten zijn tussen €9 en €15 per persoon.
Adres: Grote Markt 50 – 3800 SINT-TRUIDEN
Bereikbaarheid: de Grote Markt van Sint-Truiden is een 5-10 minuutjes wandelen vanaf het station.

One Comment

Leave a Reply