Stadspark Sint-Truiden

Het Truiens stadspark. Hier kom ik echt al mijn hele leven. Ik heb foto’s van mezelf als héél klein meisje in dit park, en kom er 20 jaar later nog steeds. En als je er zelf eens geweest ben, snap je wel waarom. Dit park is echt de moeite. Het ligt wel deels langs autowegen, maar daar heb je niet zo heel veel last van. Het is groot (vind ik toch), een grote vijver vol vogels (en soms zelfs kippen langs de kant), en héél veel groen. Misschien een minpuntje: je ziet, buiten het groen, weinig kleur hier. Als in: er zijn hier weinig bloemen, het is meer boom, struik en gras. Het heeft ook veel ingangen, en aan één van de ingangen heb je een supergoede frituur: Frituur ‘t Park (wat een toeval, die naam …). In ieder geval, ik ga gewoon foto’s laten zien want over zo’n park valt verder niet veel te vertellen. Enjoy!

Stadspark Sint-Truiden

Ingang Abdijstraat

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden

Stadspark Sint-Truiden


Prijs: gratis
Adres: Diestersteenweg, Parkstraat, Abdijstraat,
Bereikbaarheid: makkelijk bereikbaar vanaf het station, maar ook vanop de Grote Markt.

4 Comments to “SINT-TRUIDEN | Het Stadspark”

 1. Prachtig park zeg! Wat ik zo leuk vind aan jouw blog, is dat jij laat zien dat België zo’n mooi land is. Ik moet zeggen dat ik er nooit veel van op had. Die keren dat ik in Belgie kwam, zag ik vooral veel kapotte wegen, gebieden waar je terug in de tijd leek te gaan en een beetje vergane glorie. Door jouw blog krijg ik steeds meer zin om verschillende plaatsen te gaan bekijken. Ik heb vorig jaar natuurlijk Antwerpen al bezocht en daar enorm van genoten, maar Brugge en Leuven staan inmiddels ook op mijn wishlist. Jammer dat het zo duur is om er met het OV naartoe te reizen.

  Reply
  1. Nicky Author

   Wat een compliment! Ik ken je probleem maar al te goed, ik wil heel graag Nederland ook gaan verkennen (Amsterdam staat op #1 om te bezoeken), maar de prijzen van het OV zijn echt absurd duur. Ik kom momenteel alleen in Maastricht, dat is van hieruit precies een uur op de bus en kost maar €6 (heen en terug!).

   Reply
 2. Prachtig park ja. Als student wandelde ik er vaak door, het was op weg naar mijn school. Nu vele jaren later kom ik er nog steeds, meestal op zaterdagvoormiddag om te mediteren met een groepje beoefenaars van Falun Dafa. Mooi park, vriendelijke mensen, rustgevende oefeningen… het leven kan mooi zijn… :-)

  Reply

Leave a Reply