Stationsomgeving Leuven

Het is enkel mooi weer als je moet studeren, dat heb ik wel gemerkt. Hele dagen lang was het geweldig warm, maar ik kon niets doen buiten studeren. Nu heb ik mijn volgende examen pas volgende week vrijdag en zag dus de ideale kans om eens een stad uit Vlaams-Brabant te gaan bezoeken. Leuven bijvoorbeeld. Ik heb nog een tienrittenkaart tussen Sint-Truiden en Leuven die op moet voor oktober én ik heb buiten de Tuinen van Hoegaarden nog niets over Vlaams-Brabant geschreven, dus waar konden we beter naartoe gaan dan Leuven?

Ik ga maar meteen heel eerlijk zijn: ik vind niks aan Leuven. Ik heb er nooit iets aan gevonden en zal dat ook nooit vinden denk ik. Buiten Marktrock, da’s wel altijd leuk. Maar verder, ik zou hier nooit op school willen zitten .. Ze hebben wel goede scholen, maar ik vind dat er zo weinig te doen is als je grootste hobby niet drinken is. En ze hebben er zelfs geen Bershka of New Look (denk ik toch, als ik hier fout zit, verbeter me maar), dus shoppen doe je beter elders. Tenzij je natuurlijk gelukkig bent met een H&M en enzo! Maar ik ben nu eenmaal een grote New Look fan en vind het echt zonde dat zo’n winkel niet in een grote stad als Leuven zit.

Standbeelden zie je wel genoeg over de hele stad, sommige vallen meteen op, bij andere moet je al goed aan het kijken zijn. Hetgene wat iedereen volgens mij wel kent, is hetgene op de laatste foto. Van waar dan? De Kotmadam natuurlijk! Hier, een random aflevering.

De laatste keer dat ik op dit punt stond, stond voor dat gebouw Regi te draaien op Marktrock. En stond dit plein stampvol mensen, het was er echt zo druk!

Een beetje random, maar ik vond dit contrast tussen de oudere gebouwen en de splinternieuwe fietsenstalling wel leuk.

Eén van de mooiste dingen om te zien, is toch wel het stadhuis. Schitterend vind ik het, en die details, wow. Het is één van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld (!) en dateert uit de 15e eeuw.

Een superhandige manier om fietsen ‘op te bergen’! Neemt zoveel minder plaats in, waarom heb ik zoiets hier nog niet gezien?

Na ondertussen al verdomd veel gewandeld te hebben, besloten we iets te eten. Eerst dacht ik aan een McFlurry (met dank aan veel mensen die ik met eentje zag lopen), maar mijn zus zag de llaollao en wilde heel graag eens frozen yoghurt proberen. Zodoende, dit is een small met aardbeien en watermeloen topping. Ik wilde graag een artikel maken over deze winkel, maar het meisje wat er werkte wist niet of ik binnen foto’s mocht maken. Geen artikel dus, helaas.

In het Sint-Donatuspark zijn we even gaan uitrusten. Héél mooi park, dit moet één van de mooiste plekken uit heel Leuven zijn. Moest ik hier dan toch op school zitten, zat ik hier waarschijnlijk elke dag. Binnenkort komt hier ook een apart artikel over, voor het geval je misschien al dacht dat ik daar maar één foto had gemaakt. Haha, nee, dat kan ik dus niet, ergens maar één foto maken.

Universiteitsbibliotheek Leuven

Nog een schitterende bezienswaardigheid: de Universiteitsbibliotheek. Wow, echt, prachtig!

En dan was het tijd om naar het station te gaan. Daar heb ik nog een broodje uitgeprobeerd wat ik nooit eerder geprobeerd had: een Turkey Fit. Lekker én vrij gezond! Mijn zus had weer zo’n ranzige Martino (echt, hoe goor is dat, bah).

En dan was het wachten op de trein. Ik zou graag nog wel eens terug willen komen voor musea te bezoeken, maar als je wilt komen om te shoppen: nah. Ga naar Hasselt of Antwerpen (afhankelijk van waar je komt). Wel een aanrader is het park, de bezienswaardigheden die ik helaas niet allemaal gezien heb en natuurlijk Marktrock in augustus. Misschien had de stad meer te bieden, dat kan. Maar dan moet ik eens met de fiets daar zijn en niet te voet. Dus Leuven, geen zorgen, je krijgt nog wel een tweede kans!

Q: Ben je al eens in Leuven geweest? Wat vond je ervan? Wat zijn de must-do’s en must-see’s?

5 Comments

 1. Oh ik vind Leuven zo schattig! wel echt mini, dus sowieso verwachtte ik geen shopping walhalla ;)
  Maar oké, toegegeven, ik ben er eigenlijk alleen ‘s avonds (en de volgende ochtend, door de stad lopend op weg naar de trein) geweest. Wel gezellig, maar verder veel te studentikoos naar mijn smaak :)

  (Ik weet niet of je hem kent, maar klasgenootjes van mij hebben een blog over Leuven en daar staan geregeld leuke tips op! http://leuvenxl.wordpress.com)

  Reply
  1. Nicky Author

   Dat gevoel heb ik ook een beetje, het is echt wel studentenstad met veel studenten, overal fietsen en heel veel cafés. Ik kende die site trouwens nog niet, maar ziet er wel de moeite uit bij te houden. Ik heb ze meteen gevolgd! :)

   Reply
 2. Ooh! Wat is het daar mooi zeg! Daar wil ik ook nog eens heen. Ik heb onlangs zo’n NS dagkaart gekocht, maar dat is alleen voor binnen NL, anders wist ik bij deze al een mooie bestemming!

  Reply
 3. Yannick

  Zonde dat er niets instaat over de nieuwste generatie DreamLand-winkel aan de verloederde Vaartkom.
  Een Vaartkom die ze wel gaan opwaarderen, getuigen de werken aan de Lüdenscheidsingel momenteel.
  :D

  Reply

Leave a Reply