Genk. Als ik die naam hoor, dacht ik vroeger altijd in de eerste plaats aan Shopping 1, Shopping 2, Shopping 3, .. Ik verwachtte er veel van, maar eigenlijk vind ik het niet veel. Genk is dan ook geen shopstad, vind ik. Eerder een tja .. ik weet eigenlijk niet hoe ik het moet noemen.

In ieder geval, zoals je hier las, heb ik vorige week dinsdag een dag rondgehangen in Genk met Stefan. En gezien hij me niet raar aankijkt als ik van alles wat los en vast zit een foto maak, dacht ik: “Hey, ik kan hierover ook wel iets schrijven dan!” en heb ik dus veel foto’s gemaakt. Oke, veel is relatief, maar toch. Genoeg. Ook al laat ik er hier maar 12 zien. Bijzaak, bijzaak ..

En we begonnen onze dag in het Molenvijver park. Ja, dat heb ik in het vorige artikel ook al gezegd, maar ik zeg het toch nog maar eens. Je moest het maar eens gemist hebben! (if so, hier vind je het. Ah, nog steeds gemist? Hier is nog een kans! Maar nu stopt het wel hoor).

Op deze foto zie je in de verte het M-Hotel. Top hotel jonge, echt waar. Ik ben er 2,5 jaar geleden geweest (toen heette het nog NH Molenvijver) en had een kamer met uitzicht op het park. Schitterend, dat kan ik je wel zeggen. Staat op mijn lijst van hotels waar ik zeker terug zou gaan. Mijn gigantische lijst van maar liefst 2 hotels.

Maar het stopt niet met dat mooie hotel naast het park. Nee, je kan er ook fitnessen! Echt waar! Hoe awesome is dat? Er staan een 8-tal toestellen waar telkens een sticker ophangt met wat je er precies mee moet doen. Nee, dat spreekt niet altijd voor zich want er zijn een paar dingen bij waarbij ik ‘Euhm, what?‘ dacht. Maar de stickers maken alles duidelijk! Ik heb alles uitgeprobeerd en kon uiteraard alles supergoed.

En daar stopt het nóg niet! Neenee, check die bloemen! Ik hou echt van bloemen en vond dit zooo mooi om te zien. Jammer dat het stuk te ‘groot’ was om mooi op één foto te krijgen, dit is het beste wat lukte. Maar toch, it’s so prettyyyy!

En in dat park hebben we ook onze eerste foto samen gemaakt, whiiii! Nu heeft mijn iPad ook eindelijk weer een mooie achtergrond. Molenvijver park is echt voor alles goed! (En snif, mijn haar is jammer genoeg al heel hard vervaagd, wat is rood een hel om bij te houden …)

Onderweg zijn we ook deze beelden tegengekomen. Ja, ik maak best graag foto’s van beelden. Op het eerste staat, van links naar rechts ‘Hulde aan de militanten gesneuveld voor ons vaderland‘, ‘Aan onze helden‘ en ‘Hulde aan al de oorlogsslachtoffers gevallen voor onze vrijheid‘. Op het tweede staat ‘Voorspoed door Arbeid‘.

En vlak in de buurt van die beelden stond een pracht van een kerk. De Sint-Martinuskerk om precies te zijn. Sint-Martinus is de patroonheilige van de stad Genk. Hij ziet er langs de buitenkant niet uit als een standaardkerk, hij heeft echt iets moderns. Het is dan ook een modern-gotische kerk. Ik vind ‘m schitterend, alleen ben ik zo achterlijk geweest geen foto van verderaf te maken dat te toren er helemaal opstond, want die is ook echt mooi. Maar ik wil toch sowieso eens terug om van de binnenkant foto’s te maken (nu was er één of andere viering bezig) en er een apart artikel over te kunnen maken.

Na dat allemaal gezien te hebben, was het ondertussen bijna 18 uur en voor een normale mens dus etenstijd. En ook al zijn wij niet de normaalste mensen, voor ons was het ook dringend tijd om te eten. En dat gingen we doen in ‘t Stadscafé! Stefan ging voor simpele, maar altijd lekkere spaghetti bolognese (en nee, daar heb ik geen foto van want ik wilde niet raar aangekeken worden door de mensen die daar werkten) en ik ging voor penne pomodoro (met tomatensaus, basilicum en kaas). Dat is wat je ziet op bovenstaande foto! En dat heeft me serieus gesmaakt, hmmm.

En na het eten was het tijd voor .. Cinema! En de C-Mine site een beetje verkennen, eindelijk. Niet dat er zo heel veel te zien is, maar wel die fascinerende mijn-overblijfselen. Ik vind dat echt geweldig. Mijnschachten heet dat zeker?

En deze awesome stoeltjes dan! Ik vond het eerst maar vreemd, maar uiteindelijk is het echt wel gezellig om hier te zitten (ik denk dat wij hier ook iets van een .. halfuur gezeten hebben?). Ze zitten ook beter dan het lijkt, al vind ik dat ze een klein beetje te ver uit elkaar staan. Klein beetje maar hoor.

En dan, om de avond te eindigen: Euroscoop. Jep, op twee weken tijd ben ik 3 keer naar de film geweest. Deze dag naar The Hangover III. Grappig, maar niet een film waarvan ik zeg “WOW DIE MOET JE ZIEN!!!” mààr dat zeg ik niet snel van een film, dus mijn mening over films: luister daar maar niet naar.

Bon, dat was een dag in Genk door mijn ogen. Nu weet ik ook wel dat er nog meer te zien valt (oké ik ben daar maar pas achter gekomen maar er is nog tijd genoeg om dat te gaan ontdekken), maar dit is wat wij die dag gedaan hebben. Als je eens een dagje naar Genk zou gaan, zijn het Molenvijver park en de C-Mine site toch wel ‘aanraders’, kan je ook meteen een film meepikken (films op dinsdag: amper €5!). Ahja, en je kan een ‘C-Mine expeditie‘ doen, iets wat ook nog altijd hoog op mijn to-do-list staat, dus ik kan niet zeggen of dat de moeite is. Oh, en als je een hotel zoekt: het M-Hotel! Hoewel het Carbon Hotel me ook wel de moeite lijkt. Maar iets wat ik nog niet gezien heb, kan ik natuurlijk niet beoordelen ..

One Comment

Leave a Reply