Het Magazijn, Hasselt

Hmm, lekker eten. Wie houdt er niet van? Het lijkt me sterk dat iemand nu ‘ik’ zou denken. Ik hou er in ieder geval wel van, maar ik eet (te) weinig buitenshuis. Gelukkig kreeg ik er gisteren nog eens de kans voor. Met Stefan en zijn mama ben ik gaan eten bij Het Magazijn in Hasselt.

Het Magazijn, Hasselt

Ik had er tot gisteren nog nooit van gehoord. Ik vind de naam ook apart, ‘magazijn’. Ik had dus geen idee waar ik ging terecht komen. Het is een bistro-de-luxe die in het centrum van Hasselt te vinden is. De ingang ligt in de Minderbroedersstraat, maar hun terras ligt op een soort binnenplein waar niet voortdurend mensen passeren. Ik wist na al die jaren in Hasselt niet eens dat daar een wegje was! Op hun site omschrijven ze zich als ‘altijd gezellig druk‘ en daar ben ik het mee eens, elk tafeltje was bezet maar ik had niet een ‘bah, ‘t is hier druk, ‘k wil hier weg’-gevoel. Integendeel.

Het Magazijn, Hasselt

Het Magazijn, Hasselt

Het Magazijn, Hasselt

Het Magazijn, Hasselt

De bediening was vrij vlot en vriendelijk. Enkele minuten nadat we zaten, kwamen ze al vragen wat we wilden drinken. Ideaal, want ik had best dorst. En origineel als ik ben, ging ik weer eens voor Ice Tea. Een Ice Tea kost hier €2,50, een Cola Zero €2,30. De gangbare prijzen dus. Ook op ons eten hebben we niet lang moeten wachten, ik denk dat we het na ongeveer een kwartiertje hadden.

Croque mozzarella, Het Magazijn, Hasselt

En mijn gerecht was een Croque mozzarella. Vegetarisch gerecht. Nee, ik ben niet echt vegetariër maar ik eet niet graag vlees (alhoewel ik voor Bicky’s een uitzondering maak). De croque was heerlijk, gevuld met mozzarella en tomaat. Daarnaast lag natuurlijk nog een hoop rauwkost: sla, een halve tomaat, olijven, … Deze croque kost €9,50 en ik zou hem zeker nog eens bestellen.

Thaise salade, Het Magazijn, Hasselt

Stefan ging voor een Thaise salade. Wat zat daar allemaal in? Reepjes vlees (rund dacht ik?), een lekkere saus (waarschijnlijk iets met soja) en uiteraard sla en tomaat. Het was een salade dus dat kon natuurlijk niet ontbreken. De Thaise salade kost €14,50 en ook hij zou dit opnieuw bestellen.

We hebben daar dus lekker gegeten. Het was voor mij de eerste keer, maar ik kom sowieso nog eens terug. Hun hamburgers zagen er namelijk héééérlijk uit en die wil ik nu wel eens heel graag proberen ….

Informatie Het Magazijn, Hasselt 
Prijs: gerechten kosten tussen €6,50 (een broodje gezond) en €21 (biefstuk bearnaise).
Adres: Minderbroedersstraat 9 – 3500 HASSELT
Bereikbaarheid: met de bus kan je het best afstappen aan Hasselt Molenpoort met de Boulevardpendel. Via Molenpoort vind je een trapje en ben je meteen bij de bistro. Auto’s kunnen parkeren aan de kanaalkom.
Website: officiële website

 

 

One Comment to “HASSELT | Eten bij Het Magazijn, bistro-de-luxe”

Leave a Reply