't Bakkemieske, Neeroeteren

Gisteren ben ik gaan fietsen met Stefan en zijn ouders. Onderweg hebben we ook nog ergens lekker ijs gegeten, maar daar ga ik jullie pas donderdag mee lastig vallen. Vandaag ga ik ons ‘avondeten’ laten zien, en dat aten we in ‘t Bakkemieske in Neeroeteren!

‘t Bakkemieske is een ‘Koffie & Eethuis’ aan de Brugstraat in Neeroeteren. De eigenaar is ex-voetballer Mathieu “Mathy” Billen, die ooit nog bij Standard voetbalde. De tent staat bekend om zijn ‘bakkemuizevlaai’, iets waar ik tot op heden nog nooit van gehoord had. Neeroeteren gaat me nog dingen bijleren!

't Bakkemieske, Neeroeteren

't Bakkemieske, Neeroeteren

Het is niet meteen ‘in your face’ als je er langs rijdt, want er staan veel struiken voor. Maar ik zie dat als iets heel positief: het ligt wel aan een vrij drukke baan, maar toch merk je daar niets van tijdens het eten omdat je achter die struiken verborgen zit. Daar is over nagedacht hoor.

't Bakkemieske, Neeroeteren

't Bakkemieske, Neeroeteren

't Bakkemieske, Neeroeteren

't Bakkemieske, Neeroeteren

En dit zijn foto’s vanuit mijn zitplek gemaakt. Supergezellig, toch? Ik vond het heel leuk om zo ‘afgesloten’ van de grote straat te zitten, terwijl die eigenlijk gewoon naast ons lag. En van de zon werken we dankzij parasols ook goed gespaard, gelukkig maar. Ik ben geen fan van superwarm weer. Maar daar ga ik niet over klagen, ik ga namelijk het heerlijk eten laten zien!

Croque vidée bij t' Bakkemieske, Neeroeteren

Als eerste: de croque vidé. Kijk, dat is echt een degelijke hoeveelheid vidé. Ik vind hem er heeeerlijk uitzien, en ik vermoed (heb het niet gevraagd eigenlijk, had ik beter wel gedaan, site-research) dat hij lekker was. Een croque vidé kost €7,00. Vind ik een mooi prijsje voor wat je krijgt.

Macaroni met bolognesesaus bij 't Bakkemieske, Neeroeteren

Dan hebben we de macaroni met spaghettisaus. Wat eigenlijk geen macaroni is, maar penne. En waarvan ik water in m’n mond krijg door ernaar te kijken … Bon, die was dus lekker (vermoed ik toch) en kost €7,80. En ga ik zéker ook eens nemen.

Brochetten met pepersaus bij 't Bakkemieske, Neeroeteren

Als derde Stefan zijn keuze: brochetten met pepersaus. Twee brochetjes overgoten met pepersaus (iew, pepersaus). Hij vond het in ieder geval wel heerlijk, want het was niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat hij dit bestelde. Dit kost €9,90.

Lasagne bij 't Bakkemieske, Neeroeteren

En als laatste: mijn keuze! Ik heb op safe gespeeld met lasagne (en eigenlijk eet ik dat ook gewoon zo verdomd graag) en die was ook lèkker! Ik zou hem ook opnieuw bestellen, maar niet als het zo warm is. Volgende keer met zo’n weer zou ik eerder voor een croque gaan, want dit liet me nog dubbel zo hard zweten. De lasagne kost €7,80.

't Bakkemieske, Neeroeteren

Hmm, ik heb hier echt goed gegeten. En de prijzen waren echt super: een Ice Tea bv, kostte amper 1,60! Voor de verandering heb ik dit keer wel geen Ice Tea gedronken, maar Aquarius. Dit was de eerste keer dat ik ergens Aquarius op de kaart zag staan, dus dan ging ik daar ook meteen voor. Die kost trouwens €1,80.

Ook de eigenaar en het personeel waren supervriendelijke mensen. Ja, dat zou overal zo moeten zijn, maar is meer dan de helft van de tijd niet het geval. Ik hoop hier snel terug te komen, want ik heb mijn oog al laten vallen op de cannelloni mexicana. Ja, ‘t Bakkemieske is zeker en vast goedgekeurd!

Informatie 't Bakkemieske 
Prijs: gerechten zitten rond de €7 tot €11, sommige natuurlijk iets meer of iets minder.
Adres: Brugstraat 61 – 3680 NEEROETEREN (MAASEIK)
Bereikbaarheid: de dichtsbijzijndste bushalte is ‘Neeroeteren Op den berg’, waar de 11 van Maaseik naar Genk en Genk naar Maaseik stopt.
Website: officiële website

3 Comments

Leave a Reply