Het Tolhuys, Bree

Dinsdag vertelde ik, voor ik begon te kwijlen over mijn lasagne, dat we ook een ijsje zijn gaan eten tijdens onze fietstocht. En ik beloofde toen dat jullie er donderdag over zouden lezen, en toevallig is het vandaag donderdag. Daarom dus: ijsjes eten bij fiets- en eetcafé Het Tolhuys in Bree!

Het Tolhuys, Bree

Het Tolhuys bevindt zich in een cafeetje dat vroeger gebruikt werd door schippers die in het aanpalende gebouw tol moesten betalen. Het is super gelegen voor fietsers: vlak naast de Zuid-Willemsvaart.

Fietsers, dat waren wij op dat moment ook. Toevallige passanten die oorspronkelijk alleen wat gingen drinken (weer eens Ice Tea in mijn geval), maar er uiteindelijk ook een ijsje aan toe voegden. Welke en hoe die waren? Dat zeg ik … nu:

Coupe vers fruit, Het Tolhuys, Bree

Om te beginnen, de coupe vers fruit. Je krijgt een bord met drie bollen vanille-ijs, seizoensgebonden fruit en een stukje chocolade. En een hoop poedersuiker op de rand. Ik denk dat hij wel gesmaakt heeft! Hij kost €9,70. ‘t Is misschien een goed idee voor mij, ik die gezonder probeer te eten …

Coupe aardbeien, Het Tolhuys, Bree

Stefan hield het ook nog relatief gezond. Hij ging voor een coupe aardbeien, lekker safe. Ook hier waren het drie bollen en een dosis aardbeistukjes. En natuurlijk weer de bloemsuiker en het stukje chocolade. Een coupe aardbeien kost €9,80. Ik kies er niet snel voor, omdat ik het ‘te simpel’ vind.

Banana split, Het Tolhuys, Bree

Niet dat ik zo moeilijk heb gedaan hoor, integendeel. Ik ben gegaan voor een banana split! Ik ben gek op bananen en het vanille-ijs heb je sowieso, dus mijn keuze was snel gemaakt. Oke, de warme chocoladesaus heeft ook wel geholpen in het beslissen. Maar ik had geen spijt, helllll no. Het was heerlijk! Wel een beetje té veel saus (te veel van iets is nooit goed, you know), maar ik heb het uiteindelijk nog allemaal opgegeten. Ik kan je zeggen, dat deed deeeeeugd! Oh, hij kost trouwens €7,70, ik was de cheapste van de groep.

Het Tolhuys, Bree

Eerlijk is eerlijk, lekker gegeten hier. Zo’n ijsje zorgt meteen voor een pak meer energie, vind ik. Maar ik vond het niet supergoedkoop, wat wij hier aten vind je elders toch wel voor €2 per coupe minder. En god, wat laten ze je hier wachten. De mensen die er werkten kwamen niet af en toe eens buiten kijken om te zien of er iemand geholpen kon/moest worden, en als je ze dan zag en de rekening vroeg, lieten ze je nog zo lang wachten dat je uiteindelijk zelf naar binnen ging om te betalen. Maar ja. Het warme weer treft iedereen zeker? Deze tip op Foursquare van een jaar geleden zegt in ieder geval ook wel wat …

Bronnen info: Het Nieuwsblad

Informatie Het Tolhuys, Bree  
Prijs: de ijscoupes (voor volwassenen) zitten tussen de €6,30 en €9,80. De volledige menukaart vind je hier.
Adres: Kanaalkaai 3 – 3960 BREE
Bereikbaarheid: gezien het vooral een fietscafé is, raak je er ook best met de fiets. Gewoon langs het kanaal!
Officiële website: Het Tolhuys

Leave a Reply