't Sjasse Tongerlo

Het is weer tijd voor wat eten. Dat is tenslotte alweer 3 artikels geleden en dat is te lang naar mijn goesting. Dus bij deze: eten bij ‘t Sjasse in Tongerlo (en dat ligt in Bree).

Precies een week geleden ben ik met Stefan en zijn ouders hier komen eten. Ik weet nooit goed wat te verwachten van het eten in een café, maar eerlijk is eerlijk: ik was zeer aangenaam verrast!

't Sjasse Tongerlo

Om te beginnen al door de placemat. Placemats krijg je niet overal en dat vind ik best ‘vies’: je moet dan je vork en mes gewoon op tafel leggen, bah. Hier krijg je dus wel ééntje en niet het minste: een prachtig roze (pink is my favorite color!).

't Sjasse Tongerlo

Goulash

't Sjasse Tongerlo

Croque tomaat

En dan dat eten! Stefan had goulash (ik meen dat er nog huisbereid voorstond, normaal schrijf ik dat allemaal op maar dat ben ik nu vergeten en ik kan zo’n dingen geen hele week onthouden) en ik had croque tomaat. En lekker dat dat was! Ik stond er echt van versteld, ik vond hem ook veel lekkerder dan mijn croque in Het Magazijn en die was een stuk duurder, en daar kreeg je dan ook nog eens maar één stuk. Hier kreeg je 2 stuks voor een 7-8 euro en niet absurd veel sla langs de kant, maar ook nog ei, druif, komkommer, kiwi, … Ook de goulash was heel lekker, vooral in combinatie met de zalige frieten erbij. Daar heb ik helaas geen foto van, maar ze waren dik en perfect goudgeel. Zo moeten frieten voor mij zijn, niet van die platte McDonalds-stokjes.

't Sjasse Tongerlo

Ik heb niet veel fotomateriaal, dus ik kan ook niet echt meer zeggen. Ik ben zelfs zo stom geweest om een foto van de voorgevel te vergeten, maar die kan je hier gelukkig goed zien. Maar hier wil ik heel snel terugkomen, dat was met stip de zaligste tosti (excuseer, croque) die ik ooit gegeten heb!

Informatie 't Sjasse Tongerlo 

Prijs: gerechten rond de €10, sommige wat meer, sommige wat minder.
Adres: Dorpstraat 31 – 3960 TONGERLO (BREE)
Bereikbaarheid: de dichtsbijzijndste bushalte is Tongerlo Kerkhofstraat (tegenover het café heb je ook nog halte Tongerlo Markt, maar daar stoppen enkel belbussen). Dit is een café om best met de auto of fiets naartoe te gaan.
Website: hebben ze niet.

One Comment to “BREE | Eetcafé ‘t Sjasse (Tongerlo)”

Leave a Reply