Harmonic Fields

Tot en met gisteren vond in Genk de tentoonstelling (ik weet niet of dat het juiste woord is, maar het is in ieder geval het woord wat ik gebruik) ‘Harmonic Fields‘ plaats. Harmonic Fields is een verzameling van 500 instrumenten die door de wind bespeeld worden. Als bezoeker volg je een standaard pad en zo kom je langs alle instrumenten.

Harmonic Fields

Ook ik wou daar natuurlijk per sé naartoe gaan en dat is na veel smeken bij Stefan gelukt (nee, hij deed het voor me met plezier), dus zijn we voorbije vrijdag gegaan, uit angst voor slecht weer op zaterdag en gebrek aan tijd op de overige dagen.

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

De ‘ingang’ was wat moeilijk te zoeken, maar is uiteindelijk ontdekt dankzij de kleine maar mooie bordjes die op de mijnsite te vinden waren. En er waren toiletten! Wel voze festivalhokjes, maar een toilet is een toilet, en als het gratis is, ben ik al helemaal blij. Nee, ik betaal niet graag voor iets wat iedereen moet doen en wat je niet kan tegenhouden, sorry. Opvallend was het laatste bordje, wat liet uitschijnen dat je geen camera’s mocht gebruiken. Maar het staat er niet letterlijk, dus ik heb het toch gedaan. Indien dat niet mocht, hoor ik het graag via het contactformulier en haal ik dit artikel meteen offline.

Maar nu ga ik foto’s laten zien. Het zijn er niet zo heel veel, en ik heb ook geen foto gemaakt van elk instrument (ik heb ook genoten van de muziek hoor), maar het is genoeg om een goede indruk te geven.

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Harmonic Fields Genk

Het woord ‘Fields’ in de naam was niet onterecht, de velden waarop de instrumenten stonden waren echt wel groot, zoals op de foto’s ook wel een beetje te zien is. In de loungestoelen op de laatste foto heb ik me niet gezet, ik was bang dat ik zou doorzakken. Maar ik vond het idee wel leuk, rustig liggen omringd door de violen en trommels (dat zijn toch trommels he?). Gelukkig was er toen wij gingen net genoeg wind en niet te veel volk, want ik ben niet zo gek op volk. Toch was het een succes en is er wel degelijk héél wat volk geweest, getuige dit artikel op Het Belang van Limburg.

Na onze ‘wandeling’ zijn we nog iets gaan drinken in het café op de mijnsite. Het heeft iets speciaals vind ik, een drankje met uitzicht op zo’n mijnschacht. Een witte op de koop toe, elke mijnschacht die ik hiervoor had gezien was donker, bah. Anyway, Harmonic Fields was in mijn ogen de moeite en iets wat ik zeker zou overdoen als ik veel tijd heb en het niet zo warm is!

Leave a Reply