Heinsberg, Duitsland

Kijk eens aan, ik ben nog eens in Duitsland geweest. Nope, niet in Aken wat mijn originele plan maaaanden geleden was, maar in Heinsberg. Eh, waar? Right, dat dacht ik ook toen ik de naam voor het eerst hoorde.

Heinsberg, Duitsland

Het ligt dus in Duitsland (no shit, Sherlock), net over de grens met Nederland. Hoe ik er geraakt ben? Dankzij mijn geweldig vriendje. Hij woont in Neeroeteren (Maaseik) en van daaruit ben je op 10 minuten in Nederland en op een halfuur in Duitsland. Hoe geweldig is dat? Van bij mijn thuis ben je op een halfuur in Luik denk ik, wauw zeg. Daar geraak ik met de trein ook wel. Hier niet, dus ik was happy tot de 10.000e.

Heinsberg, Duitsland

De oorspronkelijke reden van het bezoek aan Heinsberg was winkelen. Maar als je iets als mij meeneemt naar een vreemde plaats, tja, dan wil ik wel meer zien dan alleen de winkels. En er was best wat te zien, vooral de kerk, maar die gaat nog apart aan beurt komen want ik heb er echt véél foto’s van gemaakt. Allereerst wat foto’s van de kerk en zijn omgeving.

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Dit vond ik toch wel een hele leuke foto van mij en Stefan.

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Na een bezoek aan de omgeving van de kerk (binnen zijn we niet geweest, ik weet dus ook niet zeker of dat ging), zijn we dan de stad ingegaan. Ik vond het fascinerend, al dat Duits. Mede omdat het al 6 jaar geleden was dat ik er geweest was (zie hier) en ik van de Duitse taal hou (ja, echt waar).

Eiscafé Domino in Heinsberg, Duitsland

Milkshakes in Heinsberg, Duitsland

En het eerste wat we in de stad gedaan hebben, is milkshake gedronken. Ik had niet echt veel zin in echt drinken, eerder in iets ijs-achtig. De keuze was snel gemaakt: aardbeien-milkshake. Enkele weken terug, toen ik met Casey in Tongeren was, had ik ook een aardbeien-milkshake gedronken. Die kostte maar liefst €4 en op de rekening stond dan nog één keer ‘milkchake’ en één keer ‘milkschake’. Juist ja. Deze hier kostte maar €2,20. Zalige prijs en zalige milkshake. Milkshake is trouwens echt een raar woord als je dat zo vaak na elkaar schrijft.

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Heinsberg, Duitsland

Dan wat random foto’s uit de stad. Ja, over de tweede is een kleurfilter gedaan, ik vond dat een mooier effect. Voor ik vragen ga krijgen over het kleurverschil met de andere foto’s. Heel gezellig en rustig pleintje daar, zoals je ziet.

Heinsberg, Duitsland

Uiteindelijk was het dan middag (we waren al om 8u30 vertrokken en ja, dan krijgt een mens wel honger) en zijn we gaan eten bij café Fredo. Ik ga daarover ook nog eens verder uitwijden, in een apart artikel. Wat je hier ziet is een boerenomelet en damn, dat is heel wat. Kan je geloven dat ik dat dus niet heb opgekregen? Echt, ik probeerde er maar bij te proppen maar het ging gewoon niet. Lekker was het wel, zelfs de champignons at ik met plezier op (en normaal vind ik dat naar rubber smaken en dus ranzig). Maar goed, meer ga ik hier niet over zeggen, dat lees je een andere keer!

Na dat middagmaal zijn we naar de supermarkt geweest, maar dat is niet echt interessant om te vertellen natuurlijk. De rest wel, ik hoop snel nog eens terug naar Duitsland te gaan, want niets is zo leuk als nieuwe dingen ontdekken!

3 Comments to “HEINSBERG (DE) | Een dag in Heinsberg”

Leave a Reply