Broodje smos

Zoals ik hier al zei, was De Stadsomvaart een broodjeszaak die al Googelend naar lekkere broodjes in Hasselt tegenkwam. Oke, je hebt wel één of meerdere Panos-winkels in elke stad, maar ik ben eigenlijk meer fan van dit soort broodjeszaken dan van ketens. De website zag er veelbelovend, de locatie was niet te vervelend (een 20-tal minuten wandelen vanaf mijn kot), nu maar hopen dat de broodjes ook gingen smaken. De kaart op hun site gaf alvast aan dat er gigantisch veel keuze was!

Op foto bovenaan het artikel zie je mijn broodje, een smos. Ik zou eigenlijk moeten leren eens iets anders te nemen, maar dat durf ik niet snel omdat ik bang ben dat het me niet smaakt en ik geld weggegooid heb. Maar dit heeft me zéker gesmaakt, heerlijk was het. Een groot broodje smos kost €3,40.

Broodje spekker

Natuurlijk ben ik daar niet in m’n eentje gaan eten (niet dat daar iets mis mee is, maar ik durf niet echt in m’n eentje ergens binnenwandelen waar ik nooit eerder geweest ben. Echt waar.), maar met Stefan. Hij koos als broodje een spekker: een broodje met boulet, uitgebakken spek, Bicky-uitjes en Bicky-sauzen. Damn, klinkt dat goed of klinkt dat goed? Het is wel een stuk minder kleurrijk dan mijn broodje, ha. Een groot broodje spekker kost €3,60.

De Stadsomvaart

Broodjes & eetbar De Stadsomvaart

Je kan binnen en buiten zitten. Het weer was deze dag heel mooi en wij kozen dus voor buiten. Helaas heb ik geen foto van de binnenkant gemaakt, daar zaten heel wat mensen en eerlijk gezegd durfde ik dat ook niet vragen (ja, ik vraag altijd toestemming om binnen foto’s te maken. ‘t Is ook dat het totaal niet opvalt als er ineens een camera boven je eieren en tomaat hangt). Maar de binnenkant is mooi en trendy, de buitenkant is heel gezellig. Het uitzicht op het ziekenhuis, tja, dat hangt een beetje van persoon tot persoon af of je dat gezellig vind.

Origineel vind ik de bloembakken met ‘Snacks’, ‘Broodjes’ en ‘Ontbijt’ op. Ook het feit dat ze de broodjes in twee snijden is zó fijn, ik loop altijd zo te knoeien met grote broodjes. De bediening was ook heel vriendelijk. Welja, ik kan eigenlijk gewoon niks negatief zeggen. Het enige wat ik nog echt kan toevoegen is: ga hier zéker eens een broodje eten. Je krijgt er geen spijt van!

Informatie De Stadsomvaart Facebook Foursquare
Prijs: broodjes variërend van €1,60 (sandwich) tot 4,90 (broodje zeebries)
Adres: Stadsomvaart 18 °1 – 3500 HASSELT
Bereikbaarheid: best te bereiken met de H1 Ziekenhuizen vanuit Hasselt station. Te voet is het ook heel goed te doen, het ligt op 1,5 km van het station en op 650 m van de Grote Markt. Het ligt pal tegenover het Jessa Ziekenhuis.
Website: De Stadsomvaart

One Comment to “HASSELT | Broodjes- en eetbar De Stadsomvaart”

Leave a Reply