Ennnn *knippert met ogen*, er is weer een maand voorbij! Hoe snel ging dat, jongens? Heb ik veel gedaan? Goh nee. Niet echt. Het schooljaar is dan ook weer begonnen, dus het is nu ‘doei vrije tijd’. Trust me, ik krijg echt veel huiswerk. En ik ben amper 2 weken bezig!

Maar goed, op naar de foto’s. Daar zit geen school tussen, want ik denk niet dat iemand daar vrijwillig iets over wil lezen.

(1) Ly-o, ons jongste katje dat sinds een kleine 3 maanden bij ons is. Hier zag je haar voor het eerst, nu wordt ze binnen 2 weken alweer 5 maanden!
(2) Ik heb van september ‘Fast Food Free’-september gemaakt. Dat betekent: op vrijdag (wanneer er normaal frieten worden gegeten bij Stefan) een gezond alternatief kiezen in de frituur. En dat is me goed gelukt met deze koude schotel!
(3) Omdat het nog niet zo’n slecht weer was in het begin van de maand, zijn we ook wat gaan wandelen in het bos achter zijn thuis waar we een shitload aan foto’s hebben gemaakt. Dit is er één van, deze vind je ook al op mijn Instagram, maar ik vind ‘m zo leuk!

(4) Ah, een bezoekje aan The Irish Pub in Hasselt kan echt àltijd. Net zoals een Snakebite van daar er echt àltijd in kan bij mij.
(5) Voor onze 3 maandjes zijn we lekker gaan eten in Hasselt. Waar zeg ik nog niet (ook al vind je dat ook al op m’n Instagram), maar binnenkort ga ik er wel iets over schrijven!
(6) En eindelijk, mijn leven is compleet: ik heb een fucking blender. Hoe lang dat al op m’n lijstje stond, je wil het niet weten. Toch al een kleine 2 jaar, sinds ik op kot ben beginnen gaan om precies te zijn. En nu heb ik er één! Wat heeft er in gezeten? Banaan, veel banaan. En melk. En pindakaas. Niet alle drie tesamen, natuurlijk. Hell no. Maar ik zou het proberen …

(7) Eén van m’n maaltijden van de maand, ik probeer het weer gezonder aan te doen. Mozzarella, eitje, kerstomaatjes en sla. Overgoten met wat olijfolie. Altijd goed!
(8) Een beeld vanop m’n kot: twee streekproductjes (kersenjenever uit Sint-Truiden en bosbessenlikeur uit Neeroeteren). Daarvoor mijn vingerhoedjes die ik al in België verzameld heb, met rechts m’n favoriet: een vingerhoedje met een katje op uit Ieper.
(9) En op het einde van de maand ben ik naar Maaseik in de Fik geweest. Hoofdreden: Mark with a K! En ik vond ‘m geweldig!

(1) Lang geleden, eindelijk nog eens gedaan deze maand: bowlennnn! Ik suck erin (echt waar), maar ik vind het zo leuk. Behalve als ik tegen Stefan moet spelen, want die is te goed naar mijn goesting. Sorry schat.
(2) Weer uit eten, ditmaal zonder reden. En hier staat zelfs al een artikel over online! Zalig eten bij Scholtisch Eyck in Neeroeteren.
(3) Ook was het deze maand weer Hasselt Kermis. Gezien ik daar toch al enkele jaren na elkaar naartoe ga, was dat ook nu weer het geval. Artikel met wat foto’s vind je hier.

(4) Superschattige oude roze Fiat 500, geparkeerd bij de Kinepolis in Hasselt. Isn’t it cute?
(5) Van 26 t.e.m. 29 september was het weer Boekenfestijn in Hasselt. Hier ben ik vorig jaar geweest, dit jaar ook weer en volgend jaar ga ik zéker terug. Wel vond ik dat er dit jaar veel minder was dan vorig jaar (toch wat betreft mijn interesses). Ik wou dat ik een artikel erover kon zetten, maar ik mocht geen foto’s maken. Dan niet.
(6) Heb ik er dan helemaal niks gekocht? Jawel hoor. Enkele prullen, een handig soort van map en dit boek: Dewey’s Wereld. Als je niet weet wie de schattige Dewey is, raad ik je aan eens op zijn site te kijken. De cover viel me meteen op (ik vind ‘t zo’n mooie kat) en dit boek moést gewoon mee.

(7) In het laatste weekend van de maand ben ik (eindelijk, hoe lang staat dit al op m’n to do-list?) de oudste privéapotheek in België gaan bezoeken. Die vind je in Maaseik. Binnenkort komt er iets over online, ik vond het heel mooi om te zien allemaal.
(8) En van die apotheek wandel je bijna onmiddelijk het Regionaal Archeologisch Museum van Maaseik binnen. Dingen van vroeger zien vind ik altijd interessant (ook al was geschiedenis één van m’n haat vakken, makes sense he?), en dat was hier niet anders.
(9) Na m’n bezoek aan de musea ben ik met Stefan een pannekoek gaan eten bij De Pannekoekenbakker. Dit was de mijne, eentje met tomaat, ui, hesp, kaas en Italiaanse kruiden. ‘Op een pannekoek?!’ hoor ik je denken. Jep, op een pannekoek. Fucking lekker. Ik wil terug!

Zo, heb je weer een blik gehad in mijn suuuuperboeiende maand. Ik ga verder werken aan m’n huiswerk nu. Wat heb jij nog gedaan deze maand?

2 Comments to “DIARY | September 2013”

Leave a Reply