Sushi Tokio, Weert

Sushi. Gek genoeg had ik er een hekel aan tot anderhalve week geleden. Mijn sushi-ontmaagding dateert al van meer dan 2 jaar geleden en vond plaats bij Sake Sushi House in Tienen. Ik vond het vreselijk. Bij elke sushi die ik binnenspeelde, dronk ik een paar slokken Ice Tea om het weg te spoelen, bah. Tot twee weken geleden vrijdag, toen ik met Stefan in Hasselt sushi ben gaan eten. Nou, die viel al beter mee. En toen gingen Stefan, ik en zijn ouders vorige week vrijdag sushi eten in Weert en nu kan ik niet wachten tot we terug gaan. Hoe lékker was dat!

Sushi Tokio, Weert

Om 17u45 was het nog leeg, om 19u45 zat alles vol!

Waar in Weert, vraag je? Bij Sushi Tokio. Zij hebben een geweldig concept: ‘All you can eat‘ voor €24,50/persoon in het weekend (vr-zo) en door de week betaal je €22,50/persoon. Wat houdt die ‘All you can eat’ in? Simpel: er worden aan elke tafel 5 ‘rondes’ gehouden. Per ronde kan je per persoon max. 5 gerechten kiezen. Zodra iedere persoon aan de tafel zijn ronde op heeft, mag je een tweede ronden bestellen, dan weer een derde, enzovoort. Na 5 rondes (als je daar al raakt, maar dat lijkt me straf, tenzij je 1 sushi per keer neemt), mag je ook nog eens langs het dessertbuffet! Hier vind je vanille-, aardbei-, mokka- en chocoladeijs waarvan je zoveel mag nemen als je wil (echt waar!) en dat ijs kan je dan ook eens overgieten met chocoladesaus, aardbeisaus, … Oh btw, dranken zijn niet inbegrepen in het concept.

Sushi Tokio, Weert

Sushi Tokio, Weert

Uiteraard eet je hier met stokjes, maar als dat niet lukt kan je altijd stokjes met een elastiekje krijgen of zelfs gewoon bestek

Als je iets niet opkrijgt, betaal je wel een boete: €1 per sushi en €2 per gerecht. Je krijgt 2,5 uur de tijd om te eten, maar dat is ruim genoeg (ook al twijfelde ik zelf ook eerst even). Goed, ik ga nu laten zien wat wij zoal gegeten hebben. Ik heb niet àlles gefotografeerd, maar toch de meerderheid. Kijk en geniet!

Sushi Tokio, Weert

Standaard krijg je een bakje met wasabi (fucking heet, ik ben er zelfs niet aangekomen) en gember

Sushi Tokio, Weert

Ronde 1: hier zie je tamago, kappa maki, avocado maki, cheese maki, banana maki, tori maki en sake cheese sushi.

Sushi Tokio, Weert

Ronde 2, deel I: banana maki (again want: ZO lekker), tamago, sake avocado sushi, california maki

Sushi Tokio, Weert

Ronde 2, close-up van mijn bord: linksboven de tamago (zoete omelet), rechtsboven banana maki en onderaan california maki (krab avocado rol)

Sushi Tokio, Weert

Ronde 2: buiten de sushi had ik ook nog 2x uitenringen besteld want OH ZO LEKKER!

Sushi Tokio, Weert

Ronde 2: garnalenspies x2 (2x besteld, per bestelling krijg je er 2), hier heb ik eentje van geproefd maar die dingen zijn niet mijn euhm, ja, ding

Sushi Tokio, Weert

Ronde 2: Stefan’s lamsspiesjes (x2), hij vond ze heerlijk, ik ben niet zo’n vleespersoon dus ben er wijs afgebleven

Sushi Tokio, Weert

Ronde 2: kipbolletjes spies, deze zijn wel best lekker!

Sushi Tokio, Weert

Ronde 3: banana maki, kappa maki en een kani (krabstick)

Sushi Tokio, Weert

Ronde 3: ebi sarade (garnalensalade)

Sushi Tokio, Weert

Dessert! Twee bolletjes vanille-ijs met chocoladesaus. Hierna zat ik echt wel vol.

Sushi Tokio, Weert

Food!

Mijn enthousiasme valt gewoon niét te omschrijven. Ik voel het kwijl al uit m’n mond lopen als ik terugdenk aan die heerlijke ajuinringen en banana maki. Ik wil terug, zo snel mogelijk. Sowieso gaan we terug bij onze verjaardagen (we worden op 7 dagen van elkaar elk 23 dus dat is ideaal), maar ik hoop met hart en ziel dat we eerder gaan. Sushi Tokio in Weert = DIKKE AANRADER!

Sushi Tokio, Weert

De ingang van Sushi Tokio in Weert

Informatie Sushi Tokio, Weert  
Prijs: €22,50 door de week, €24,50 in het weekend (vr-zo)
Adres: Beekstraat 65 – 6001 GH WEERT
Bereikbaarheid: ik ken niks van het OV in Nederland, wel weet ik dat vrij dichtbij een parkeergarage is!
Website: Sushi Tokio

15 Comments to “WEERT (NL) | Sushi eten bij Sushi Tokio”

 1. Leuk verslag over dit restaurant in Weert. Ik heb er zelf ook een verslagje over geschreven op mijn ‘Lekker Happen’ blog.
  Ik vind het jammer dat België niet (of zoooo weinig!) van deze all you can eat- concepten heeft. Ik ben, als Belg zijnde, al in heel veel sushirestaurants in Nederland geweest. Ze liggen in elke stad. TIP: Beperk je dus zeker niet tot die in Weert alleen. ;) Of woon je er heel dichtbij? Dan is het wel zo makkelijk!
  Groeten Daisy

  Reply
  1. Nicky Author

   Ja, dat vind ik ook enorm jammer! Hier betaal je zoveel voor sushi, vind ik echt zonde. Ik zou dolgraag meer sushirestaurants in NL willen uitproberen, alleen heb ik jammer genoeg geen auto of rijbewijs, waardoor het vrij moeilijk is :( Ik heb wel het geluk dat mijn vriend vlakbij de Nederlandse grens woont, daarom gaan we regelmatig in Weert. Vandaag nog gehoord dat er in Maastricht ook een héle lekkere zou zijn, maar dat meisje wist jammer genoeg de naam niet meer. België heeft echt nood aan all you can eat-restaurants! Btw, in Brussel is een all you can eat sushirestaurant, waar je de sushi ook ziet klaargemaakt worden, en waar het op een treintje rondgereden wordt. De moeite om te zien, maar de smaak is niet echt wow.

   Reply

Leave a Reply