Afgelopen dinsdag heeft Lonely Planet “Lonely Planet’s Best in Travel 2014” gelanceerd. En in hun top 10 van landen die je in 2014 moét bezocht hebben, stond een opvallend landje:

  1. Brazilië
  2. Antarctica
  3. Schotland
  4. Zweden
  5. Malawi
  6. Mexico
  7. Seychellen
  8. België
  9. Macedonië
  10. Maleisië

België staat er in! België! Hoe geweldig is dat? Het boek prijst de pittoreske steden Brugge, Antwerpen en GentIk ben zelf al in deze 3 steden geweest en vindt dit dan ook helemaal terecht. Ook zijn ze fan van Brussel: voetgangersvriendelijke stad met uitstekende musea. Ik heb nog maar één museum in Brussel bezocht (Musea van het Verre Oosten), maar Lonely Planet heeft me nieuwsgierig gemaakt er nog meer te gaan bezoeken.

Gelukkig wordt ook Ieper geprijsd, de place to be als je geïnteresseerd bent in de Eerste Wereldoorlog, met verwijzingen naar de Menenpoort en de Last Post (aanrader, must-do als je in Ieper bent!). Tot 2018 verwachten ze door de herdenking van WOI ook enorm veel bezoekers. Ik ga daar in mei 2015 deel van uitmaken, wanneer het weer Kattenstoet is.

Ook van het eten in België zijn ze fan: waterzooi, ‘moules-frites’, grijze garnalen, bier, chocolade, frieten, … Eerlijk is eerlijk, als je lekker wil eten ben je in België wel goed af.

Ik vind het super dat België deel mag uitmaken van deze lijst. Aandacht voor ons Belgenlandje! Wel opvallend dat ik nergens iets lees over het Waalse gedeelte van ons land. Nou ja, ik heb daar zelf nog niet veel gezien dus ik kan ook niet oordelen of dat de moeite is. Hoewel Luik me wel wat lijkt …

Heb jij al landen van deze top 10 bezocht?

4 Comments to “NIEUWS | Lonely Planet tipt België als must-see land in 2014”

Leave a Reply