1000 plekken die je echt gezien moet hebben - België

Een boekreview, dat heb je hier nog niet gezien! Gezien ik in het bezit ben van enkele reisboeken, begrijp ik eigenlijk niet waarom ik dit niet eerder heb gedaan. Maar voor alles is een eerste keer, en het boek wat de eer krijgt eerste te mogen zijn, is ‘1000 plekken die je echt gezien moet hebben – België‘ van een hele hoop schrijvers: Santina De Meester, Paul de Moor, Sara Van Poucke en Joris Verbeure.

INHOUD

1000 plekken die je echt gezien moet hebben - België

Naast Brussel (uiteraard) komt ook elke Belgische provincie aan bod: Vlaams- en Waals-Brabant, Antwerpen, Limburg, Luik, Luxemburg, Namen, Henegouwen, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Het boek is onderverdeeld per provincie en hierbinnen alfabetisch per gemeente.

1000 plekken die je echt gezien moet hebben - België

Hier heb ik bijvoorbeeld het deeltje van Maaseik opengeslagen, omdat het toepasselijk was gezien enkele van mijn laatste artikels over dingen in Maaseik gingen (het Apotheekmuseum en de knapkoeken). Zoals je ziet: veel tekst en af en toe een zwart-wit foto. Voor mij maakt dat niet veel uit, ik wil de plek toch sowieso in het echt zien en dan zal ik ‘m wel in kleur zien!

HET BOEK

1000 plekken die je echt gezien moet hebben - België

Het is een serieus dik boek, maar liefst 864 pagina’s! Het boek zegt zelf 1000 bijzondere plekken in België te behandelen, 1000 plekken die je ooit eens moet hebben gezien. Ik weet zelf niet hoeveel ik er nu al gezien heb, maar het zijn er toch al een aantal. Ik kocht dit boek enkele maanden geleden bij de Standaard Boekhandel voor €19.99 (als ik me goed herinner). Het is een aanrader voor mensen die net als mij graag België wat meer willen ontdekken. Want je hoeft niet ver te reizen om prachtige plekken te ontdekken!

1000 plekken die je echt gezien moet hebben - België

Wat is jouw ‘dit moet je gezien hebben!’-plek in België?

2 Comments

  1. Dit lijkt me echt een super handig boekje! Ondanks dat ik niet in Belgie woon heb je dit misschien ook wel van Nederland. Zo kun je alle mooie plekjes ontdekken die je misschien nog niet hebt gezien

    Reply

Leave a Reply