Societea Weert

Dat ik ondertussen al enkele keren in Weert ben geweest, heb ik al een paar keer duidelijk gemaakt. Dinner bij Sushi Tokio, een bezoekje aan de kermis en het stadspark, … Ik ben dus fan van deze stad. Tijdens het bezoekje aan de kermis spotte ik een leuke tent, Societea. Toen al nam ik me voor: “zodra we hier weer zijn, gaan we daar eten!” En zo geschiedde.

Societea Weert

Societea Weert

De naam en het logo trokken me meteen aan. De naam klinkt zó fancy, society en tea in één woord, hoe awesome is dat? Ook hun logo vind ik heel classy. Online hadden we, voor we naar Weert gingen, de menukaart al eens opgezocht (die vind je gewoon hier op hun site). Stefan wist toen al dat hij voor de tomatensoep ging gaan (hij is gek op soep, ik snap dat niet) en ik ging voor iets speciaals: een Societea ‘broodtaartje’, iets wat zij (vermoed ik) zelf hebben uitgevonden.

Societea Weert

Societea Weert

Op de eerste foto zie je Stefans tomatensoep: volle tomatensoep van verse tomaten, met gehaktballetjes. Hierbij werd stokbrood en kruidenboter of tapenade geserveerd, waar Stefan wijselijk voor kruidenboter koos (want kruidenboter is fucking awesome). Deze soep (inclusief brood en boter) kostte €4,95, een heel goede prijs voor wat je krijgt.

Op de tweede foto zie je mijn broodtaartje. Een broodtaartje is bij Societea een “Italiaanse bol op unieke wijze belegd, geserveerd met frisse salade”. Dat klonk interessant! Je hebt keuze uit een Schots, Wales, Societea, geitenkaas of Italiaans broodtaartje. Ik koos voor het Schots broodtaartje, gevuld met roerei, gerookte zalm en een bosuitje. Lekker! Leuk accent op het bord: de S. Voor mij extra leuk (rara waarom)! Ik vond dit super gepresenteerd. Voor dit broodtaartje (inclusief de salade op het bord) betaalde ik €8,95.

Societea Weert

De service hier was vriendelijk, men kwam ons snel helpen en we hebben een 15′ – 20′ op ons eten gewacht. Drank hebben we onmiddelijk gekregen. Ook over de toiletten was ik erg te spreken, ze hadden maar één vrouwentoilet, maar het rook daar binnen héérlijk. Een klein ding, maar dat doet zoveel.

Ja, ik ben fan van Societea. Ik wil graag eens terugkomen, en dan ga ik de Classic club sandwich proberen: sandwich met eiersalade, gerookte kip, tomaat, komkommer en krokante bacon. Hmm …

Informatie Societea Weert 
Prijs: prijzen variëren van €2,50 voor een naturel wafel of homemade Australian muffin naar €16,95 voor het mixed grill hoofdgerecht (combinatie van verschillende soorten vlees met frisse salade en gebakken aardappelblokjes).
Adres: Nieuwe Markt 4 – 6001 EL WEERT
Bereikbaarheid: je vindt Societea op amper 150m van de kerk in het centrum van Weert.
Website: Societea

2 Comments to “WEERT (NL) | Enjoy your coffee, tea, lunch & more… bij Societea”

Leave a Reply