Sint-Petruskerk in Sittard

Uitzicht op de Sint-Petruskerk

Lang geleden (15 augustus om precies te zijn), schreef ik voor het eerst over Sittard. Over onze lunch daar, om precies te zijn. We zijn toen gaan lunchen bij Brasserie Murphy’s, een hele gezellige tent. Hier vind je het artikel terug, nu de rest van onze dag.

We hadden de auto ondergronds geparkeerd, en daar zag ik op weg naar buiten deze muurtekening. Vond hem best de moeite en heb hem geprobeerd op foto vast te leggen, maar dat was niet zo evident, haha.

Eenmaal echt in de stad, zag we dit. Ik weet niet wat het is, volgens mij is het een deel van het huis/gebouw dat je rechts ziet (een winkel). Ik vond het in ieder geval heel leuk, het had iets ‘kasteelachtig’ en heb er dan ook meteen met Stefan in geposeerd.

Bufkes in Sittard

Allereerst was het tijd om iets te drinken. De autorit duurde maar een halfuurtje, maar het was vrij warm dus ik was dorstig. Dat deden we bij Bufkes, en man, wat hebben die lekkere broodjes! Of ja, ze zien er alleszins lekker uit. Check het hier op hun site, ik wil echt terug naar Sittard om daar een broodje te eten. Ze hebben belegde broodjes, tostini’s, salades, soepen, …

Sint-Michaëlskerk (Sittard)

Sint-Michaëlskerk

Markt, Sittard

Markt, Sittard

Op de bovenste foto zie je de Sint-Michaëlskerk, de foto’s eronder zijn random foto’s getrokken vanop de markt. Terwijl ik schrijf ontdek ik dat er vlakbij de Markt een Bagels & Beans is! Ik heb al een paar keer van de zaak gehoord, en wil er al lang eens naartoe. Waarom wist ik nou niet dat die ook in Sittard zat …

Eten bij brasserie Murphy's in Sittard

Ondertussen hadden we al flink wat winkels gezien, geshopt in de Takko, C&A, Zeeman, … Tijd om die lege maag te vullen dus! Dat deden we bij brasserie Murphy’s, mijn hele artikel daarover vind je hier. Ik at de hamburger Murphy’s, heerlijk!

Sint-Petruskerk vanop de Markt, Sittard

Uitzicht op de Sint-Petruskerk vanop de Markt

Praliné-pistache ijs in Sittard

Weer wat rondwandelen in de stad, weer wat gaan drinken ergens. Drank hoefde ik niet (problematische blaas, jawel), dus ik wilde iets anders. Een ijsje? Een ijsje, yes! Dit was een bol praliné en een bol pistache, oh zo lekker …

Op de terugweg naar de wagen kwamen we dit leuke huis tegen. Zo schattig, het lijkt wel een klein kasteeltje! Ik vermoed dat er nu mensen in wonen, maar waarvoor het eerder ooit gediend heeft, geen idee. Het is denk ik wel een deel van het kasteel-achtig gebouw dat ik in het begin liet zien.

Vliegtuig in Sittard

Nog gespot op de weg terug: veel lawaai en boven mij een gigantisch vliegtuig zien! Ik heb een zwak voor verkeersvliegtuigen en kon niet anders dan staren. Wauw! Oké, nu echt weer naar huis.

Sint-Petruskerk, Sittard

Nog gezien op de weg terug: de Sint-Petruskerk in de ‘verte’ (verte is relatief, oké) en het gebouw op de foto daaronder. Ik weet niet wat het is, en vind het zo meteen ook niet terug op het internet. Daar zal ik me nog eens verder in moeten verdiepen.

Zo, dat was een gezellige dag in Sittard. Ik wil sowieso nog eens terug, maar dan iets beter voorbereid. Het kwam een beetje onverwacht, maar de volgende keer neem ik een hele lijst met bezienswaardigheden mee!

4 Comments to “SITTARD (NL) | Een dag in Sittard”

  1. Ik ben er echt nog nooit geweest maar ik wil er wel een keer naartoe! Het lijkt me er erg leuk en mooi als ik je foto’s zo zie! Ik ga binnenkort ook eens opzoek naar bezienswaardigheden daar

    Reply

Leave a Reply