Dunkin' Donuts Düsseldorf

In mijn vorig artikel las je al dat ik anderhalve week geleden in Düsseldorf ben geweest. Tijdens onze wandeling over de kerstmarkt zag ik op een gegeven moment de opvallende oranje-roze letters van Dunkin’ Donuts. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik ken Dunkin’ Donuts uit Amerikaanse films (althans, dat denk ik. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het eerst in contact kwam met DD) en mijn hart maakte een sprongetje toen ik deze winkel zag.

Dunkin' Donuts Düsseldorf

Dunkin’ Donuts is opgericht in 1950 in Quincy, Massachusetts in de Verenigde Staten. Oprichter van dienst is William Rosenburg. Wikipedia omschrijft het als een ‘internationale koffie- en broodjesfirma’, maar ik denk uiteraard meteen aan donuts (nee, ik zie een donut niet als broodje). Hoewel ze volgens mij wel proberen om ook hun koffie bekend te maken, gezien op hun zakje wat je meekrijgt ‘Discover great coffee at Dunkin’ Donuts‘ staat.

Dunkin' Donuts Düsseldorf

Mijn gezicht sprak boekdelen, ik wou naar binnen. Wauw. Al die donuts! En een bijna volledig oranje/roze winkel, love it! We werden geholpen door vrij vriendelijke mensen. Ik ging voor een ‘6er Box‘ (met 6 donuts) voor €5,99. Vind de prijs héél goed meevallen, net geen euro per donut! Bij de Panos betaal je (denk ik) toch ook al gauw €1 à €1,10.

Dunkin' Donuts Düsseldorf

Dunkin' Donuts Düsseldorf

The donuts! In mijn doos zaten:

  • Winterkristal – aardbei – honing/amandel
  • Vanille – geroosterde kokos – kers/banaan

En geef toe, zien ze er niet zalig uit? Ik voel het glazuur van m’n tanden barsten door alleen al naar hen te kijken. Maar god, ze waren zo lekker. Ja, no shame, ik heb ze allemaal zelf opgegeten. De kokos vond ik een beetje droog, de kers/banaan een dikke aanrader! Oh wat krijg ik honger van hiernaar te kijken, en bedenk dan ook nog eens dat ik dit schrijf als het bijna middag is (11u30) en ik nog niets gegeten heb …

Kennen jullie Dunkin’ Donuts al? Wat vind je ervan?

One Comment

Leave a Reply