Als je op citytrip gaat (in eigen land of buitenland) zijn er verschillende manieren om op locatie te geraken en je daar te verplaatsen. Te voet (oké, zelden, maar je snapt wat ik bedoel), met de fiets, met de auto, met de trein, … Ikzelf koos tot een halfjaar geleden altijd voor trein (heel soms voor bus), maar sinds ik samen ben met mijn vriend heb ik het fenomeen ‘auto’ ontdekt. En wat is zo’n ding handig! Een auto heeft zoveel voordelen:

  • je vertrekt waar en wanneer je wil, je hoeft geen rekening te houden met bus-/treinuren.
  • je hebt veel meer ruimte dan op de bus/trein, niet enkel voor je spullen maar meestal ook voor je benen, en gewoon je hele lijf! (vooral in vergelijking met de bus, damn zeg, hoe vaak ik mij al een sardine in een blik gevoeld heb valt niet te omschrijven).
  • je kiest je eigen route, je hoeft niet de absurde omwegen te nemen die bussen soms nemen of om de 100 meter te stoppen zoals die stoptreinen (ik overdrijf, maar mensen die regelmatig op zo’n trein zitten snappen me wel).
  • de kans om op tijd ergens te zijn is volgens mij minstens dubbel zo groot als met de trein, die het nodig vind om zelden op tijd te rijden.

En nu, 3 tips als je met de wagen weg gaat!

1. Zorg dat je wagen volgetankt is. Oké, dit klinkt superlogisch, maar ik ben zeker dat er mensen bestaan die op het laatste nippertje nog snel langs het tankstation moeten. Kijk dit op voorhand al na!

2. Kijk je banden na. Check je bandendruk (je wagen is misschien enorm volgeladen met koffers en dit heeft invloed) en kijk ook de staat van de banden na. Op een gegeven moment is het namelijk tijd om je banden te vervangen. Nieuwe banden kan je tegenwoordig zelfs online kopen, bijvoorbeeld op deze website van Tirendo.

3. Check of je alles bijhebt. Wat ik bedoel met alles? Niet enkel de nodige autopapieren, maar ook een reserveband, een gevarendriehoek, eventueel wat werksleutels (je weet nooit wat er gebeurd), …

Wat zijn jouw tips voor een goed voorbereide autorit?

Leave a Reply