Allereerst: gelukkig nieuwjaar! Dat 2014 een topjaar mag worden!

Woooow 2013 zit er alweer op! Hoe snel is dat gegaan? Gisteren is mijn site één jaar geworden, en daarom vandaag een overzichtje van de steden waar ik dit jaar geweest ben.

 • Lier (januari): mijn eerste citytripje van het jaar was naar Lier, in provincie Antwerpen. Een vriendin van me had me overtuigd dat het een prachtige stad was, een soort mini-Brugge. Ze had gelijk! Lier is één van mijn favoriete steden in België. Hier zie je één van de bekendste bezienswaardigheden van Lier, de Zimmertoren.
 • Ieper (februari): mijn eerste overnachting was in Ieper. Ook hierover hoorde ik enthousiaste dingen, en blijkbaar heeft deze stad ook veel met de oorlog te maken (nee, ik wist dat niet). Schitterende stad om eens te bezoeken, staat in mijn top 3 van favoriete plaatsen in België. Hier zie je de Menenpoort, waar nog elke avond de Last Post geblazen wordt.

 • Sint-Niklaas (maart): in maart moest ik voor m’n werk naar Sint-Niklaas. Omdat ik moest werken heb ik niet superveel van de stad gezien, maar ik ga sowieso nog eens terug. In het bijzonder om macarons te gaan kopen bij Amacarons, hmm.
 • Brussel (april): het eerste citytripje met m’n jongste zus was Brussel. We zijn naar de Musea van het Verre Oosten geweest en hebben geluncht onder het Atomium, heerlijk.

 • Hoegaarden (april): de Tuinen van Hoegaarden, wat was ik daar benieuwd naar. Treintje op, treintje af, busje op, busje af, lang wandelen … Er geraken was niet de gemakkelijkste opdracht wegens omleidingen, maar het was het zo waard.
 • Mechelen (april): weer tijd om te werken, dit keer in Mechelen. Weer niet veel van de stad gezien, dus ik moet nog eens terug. De Sint-Romboutskathedraal is wel indrukwekkend!

 • Herentals (mei): weer werken? Weer werken. Dit keer in Herentals. Het was mooi weer, dat deed veel, en ik ben nog steeds benieuwd naar één van hun streekproducten. Ook eens terugkeren dus.
 • Antwerpen (mei): en ook weer werk. Gelukkig hier weer teruggekeerd in de zomervakantie met m’n zus. Antwerpen blijft een hele mooie stad, met een prachtig station!

 • Leuven (juni): met m’n jongste zus ben ik in juni naar Leuven geweest. Wel, Leuven blijft mijn minst favoriete stad. Mooie gebouwen ja, maar zo weinig te doen in mijn ogen. Gelukkig wil zij er nooit meer naartoe, want ik ook niet.
 • Genk (juni): een dagje in Genk ronddolen met je nieuw lief, superleuk toch? Dat is wat ik heb gedaan en dat was echt superleuk! Heerlijk gegeten en eindelijk Genk eens kunnen ontdekken, want ik was er nooit eerder echt geweest.

 • Tienen (juli): ik las dat er in Tienen een ruïne stond van een kerk, die moest ik natuurlijk gaan bekijken. Verder dan de kerk ben ik die dag niet geweest, maar ik wil nog eens naar het Suikermuseum. Tienen is een mooie stad, ook al vinden vele haar marginaal.
 • Tongeren (juli): voor mij de tweede keer, voor m’n zus de eerste: Tongeren. Zij vond er niet veel aan, ik vind de Romeinse overblijfselen schitterend. De oudste stad van België! Hier zie je de Romaanse kloostergang.

 • As (augustus): in As is denk ik niet meer te zien dan het oude station, maar het is wel heel mooi. Het wordt nog gebruikt voor toeristische doeleinden, en naar het schijnt kan je binnen iets drinken. Ook de uitkijktoren die hier vlakbij is, is de moeite!
 • Gent (augustus): ook eindelijk Gent bezocht in augustus, samen met m’n zus. Ik droomde er al lang van, en wat is het mooooi! Gent vind ik stiekem toch leuker dan Antwerpen.

 • Heinsberg, Duitsland (augustus): Duitsland! Dankzij mijn vriend die aan de grens woont, kom ik nu ook makkelijker in Duitsland en Nederland. Begin augustus was het eerst de beurt aan Heinsberg, Duitsland …
 • Sittard, Nederland (augustus): om enkele dagen later naar Sittard in Nederland te rijden. Sittard vond ik niet wauw, Heinsberg was wel gezellig.

 • Maaseik (september): ik heb ook op m’n eentje Maaseik een beetje extra verkend. Hier bevindt zich de oudste privéapotheek van België, heel mooi om te bezoeken.
 • Weert, Nederland (oktober): molens kijken in Weert! Ook de kermis heb ik hier met Stefan bezocht. En morgen zit ik alweer in Weert, om sushi te eten, zalig!

 • Maasmechelen (oktober): ik was al eens in Maasmechelen Village geweest, dat heb ik nog eens over gedaan. Ook hebben we de toeristische dienst hier bezocht, heel mooi gebouw met mooie streekproducten!
 • Düsseldorf, Duitsland (december): en om te eindigen ben ik begin december naar de kerstmarkt in Düsseldorf geweest. Ik wist niet goed wat te verwachten van deze stad, maar hij is echt geweldig. In januari ga ik terug, alleen dan met school. Kan niet wachten om nog eens terug te gaan met Stefan!

Zo, 20 steden bezocht, dat kan al tellen. Eind december zijn we ook nog naar Tüddern in Duitsland geweest, maar meer dan ‘veel winkels!’ kan ik daar niet over zeggen. Ik ben benieuwd wat 2014 me brengt!

Waar ben jij zoal geweest dit jaar?

One Comment

Leave a Reply