(bron)

Zoover, de website voor vakantiebeoordelingen, heeft een top 10 opgesteld van beste Europese citytrips. Ons mooie Brugge staat in de top 10, en ook onze noorderburen zijn er in terug te vinden met hun mooie stad Maastricht.

30.000 beoordelingen

Zoover heeft ruim 30.000 beoordelingen van populaire Europese steden onderzocht op uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer en kwaliteit van de hotels. Hiervan hebben ze een gemiddeld cijfer op 10 gemaakt. Brugge staat net niet in de top 3 met 8,57.

1. Krakau: 8,82
2. Sevilla: 8,64
3. Venetië: 8,62
4. Brugge: 8,57
5. Rome: 8,57
6. Wenen: 8,56
7. Barcelona: 8,55
8. Maastricht: 8,54
9. Praag: 8,51
10. Berlijn: 8,50

De overige steden (zonder Brugge) in volgorde, van 1 naar 10.

Ik heb van deze lijst enkel Brugge en Maastricht al bezocht, en ik ben het er mee eens dat ze erin opgenomen zijn. In Brugge wil ik dolgraag eens overnachten om de stad echt goed te bekijken, ben er destijds niet zo lang geweest omdat ik enkel mijn voetbalabonnement ging kopen. In Maastricht ben ik al meerdere keren geweest, omdat het van bij mij slechts een uurtje rijden is. Ideaal toch! Overnachten zou ik er niet doen, tenzij ik een fiets ter beschikking heb. Er is wel veel te zien, maar voor sommige dingen moet je al een heel eind wandelen en daar heb ik niet altijd even veel zin/tijd voor.

Wat me wel opvalt, is dat mijn droomcitytrip Parijs er niet tussen staat. Is Parijs te cliché geworden? Zoeken mensen het tegenwoordig meer in het Oosten? Zo lijkt het wel. Ach ja, ooit hoop ik elke stad op deze lijst gezien te hebben. Maar toch gaat Parijs voor!

Welke steden heb jij al bezocht van deze lijst? 

Bron: Zoover.nl
Bronnen foto’s collage: Krakau – Sevilla – VenetiëRome – Wenen – Barcelona – Maastricht – Praag – Berlijn

One Comment to “NIEUWS | Beste Europese citytrips volgens Zoover”

Leave a Reply