Hapjes bij Nieuwjaar

Wow, kan je geloven dat er al een maand van 2014 om is? Het voelt alsof het gisteren was, de feestdagen, de tijd van 3 kilogram bijkomen in slechts enkele dagen. De tijd van ontdekken dat je niet meer in je favoriete broek past. Ah, feestdagen, gotta love ‘m.

Ik begon 2014 ‘s middags met een uitgebreide Nieuwjaarslunch bij Stefan’s familie om ‘s avonds de rekbaarheid van mijn maag nog eens op de proef te stellen bij mij thuis. Met o.a. de heerlijke hapjes van bovenstaande foto! Nu mijn fitnessabonnement terug kleur geven door de stoflaag er af te halen …

Fiets gestolen

Een week later was ik minder amused. Op woensdagavond had ik een fiets gekregen van Stefan’s vader, die van een oudere fiets weer een mooie, in orde zijnde fiets had gemaakt. Vrijdagmiddag wou ik hem aan m’n zus Casey laten zien, om tot de fantastische ontdekking te komen dat hij er niet meer stond. Nee, gewoon weg. Ik heb ‘m dus 36 uur gehad. Hij is ‘s nachts gestolen door een of andere randdebiel die wilde gaan fuiven in Hasselt. Stefan is meteen naar Hasselt gekomen om te zoeken, ik ben na m’n les ook op pad gegaan. Helaas, het mocht niet baten. Hopen dat ik hem of de dader ooit vind …

Een week later was mijn vrijdag aangenamer: het etenje met de taekwondo-club van Stefan in Oud Oteren! Enkele weken op voorhand kon je kiezen uit drie gerechten: vlees (kalkoen), vis (vispannetje) of vegetarisch (god weet wat daar in zat). Ik ging voor het vispannetje, maar wist niet goed waar ik me aan mocht verwachten. Aangenaam verrast was ik toen mijn eten voor mijn hongerige ik stond, het leek net lasagne! Het waren verschillende soorten vis, garnalen en scampi’s in saus, met een laagje kaas uit de oven erop. Zàlig! Dit is met stip het lekkerste visgerecht dat ik ooit gegeten heb.

Citytrip Mechelen

Laat hadden we het na het etentje niet gemaakt (iedereen had zich rond gegeten: soep, vispannetje, ijs en drank!) en dat kwam goed uit, want de volgende ochtend vertrok ik in Genk station naar Mechelen voor … een dagje Mechelen. No shit. Met Casey. Mechelen vind ik zelf een prachtige stad, niet meteen de eerste plaats die je zou roepen als ze je vragen wat de place-to-be in België is, maar eerlijk is eerlijk, het is er mooi!

Eten bij De Lepelaar

En de dag daarna alweer uit eten (nee, ik pas nog steeds niet terug in mijn broek. Gek he? Snap er niks van.), deze keer bij De Lepelaar in Neeroeteren. Op de kaart stond niets waar ik wild van werd (maar ik ben dan ook een pasta en tosti-persoon, geen vlees en salades-persoon), dus ik ging voor een voorgerecht als hoofdgerecht: koninginnehapje! En dat heeft gesmaakt.

Düsseldorf

De woensdag erop, 22 januari, vertrok ik ‘s morgens vroeg met school naar Duitsland. Elk jaar gaat 2 Marketing drie dagen naar Düsseldorf en Wolfsburg. Ik ben onder andere naar boot 2014 geweest, een beurs met meest bombastische boten die ik ooit zal zien en nooit zal kunnen betalen (seriously, daar waren boten met het prijskaartje van een mooi huis), maar ook naar Autostadt in Wolfsburg, de fabriek van Volkswagen, … Een super ervaring, dat was het.

Barbar blond bier

Vrijdag was ik terug thuis, rond middernacht. Dan nog alles op kot oppikken en naar Stefan’s thuis gaan (hij was me komen oppikken aan school, de schat) en uiteindelijk rond 01:00 gaan slapen. Zaterdag hebben we de hele dag samen in bed gelegen (ja, echt waar, schandalig eigenlijk) maar ‘s avonds zijn we wat gaan drinken met vrienden. Daar heb ik onder andere dit biertje gedronken, Barbãr Blond. Heerlijk vond ik het, een aanrader!

Zo, dat was wel ongeveer mijn januari. Ik heb vooral veel voor school gewerkt, mijn site veel verwaarloost (moest het je niet opgevallen zijn), en terwijl ik dit schrijf ben ik van de laatste uren van mijn verjaardag aan het genieten (jawel, ik was gisteren jarig, 3 februari). Nu terug volop aan m’n goede voornemens werken (ik ben de grootste faalhaas ever als het daarop aankomt) en terug leven in m’n site brengen!

Hoe was jouw januari?

3 Comments to “DIARY | Januari 2014”

  1. Tabéa

    Nicky you are doing a great job by posting all this! Your writing is very fun to read!! And all those wonderfull& delicious places you visit! Just great! :D

    Reply

Leave a Reply