Rheinturm Düsseldorf

Dinsdag las je al dat ik met school drie dagen in Duitsland ben geweest. Één van de dingen die we bezocht hebben, is de Rheinturm. Een zendmast, toeristenattractie en het hoogste gebouw van Düsseldorf in één!

Rheinturm Düsseldorf Rheinturm Düsseldorf De Rheinturm is maar liefst 240,5 meter hoog en boven vind je, buiten het dek waar wij gestaan hebben, ook nog een restaurant. Hoe geweldig moet het zijn om daar eens te gaan eten? Naar het schijnt bevindt ook de grootste digitale klok ter wereld zich op de toren, maar daar heb ik blijkbaar naast gekeken. Rheinturm Düsseldorf Rheinturm Düsseldorf Binnen had je spiegels die de hele wereld voorstellen, met digitale klokken van de tijd in dat land op dat moment. Prachtig om te zien! Ik was overigens wel bang om naar boven te gaan (hoogtevrees, weet je wel) maar na wat gepush (ik moet tenslotte niet zo’n pussy zijn en als ik zou sterven, stierf ik wel op weg naar/terug van een mooi uitzicht) ben ik toch naar boven gegaan. En god wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Rheinturm Düsseldorf

Rheinturm Düsseldorf

Allereerst de ‘binnenkant’. Een prachtige foto van Düsseldorf by night, die eigenlijk een reclame voor Coca Cola is. Daaronder zie je de diversiteit aan dranken die ze boven hadden. Ziet dat er gezellig uit of ziet dat er gezellig uit? Juist, dat dacht ik ook. Nu, op naar het uitzicht.

Rheinturm Düsseldorf

Rheinturm Düsseldorf

Rheinturm Düsseldorf

Rheinturm Düsseldorf

DAT UITZICHT! Oh wow, meer krijg je er toch niet uit als je dat ziet? Je ziet gewoon heel Düsseldorf! Om even meer info te geven over wàt je precies ziet:

Foto 1: helemaal in de verte zie je de Altstad, het reuzerad en de Kasematten waarover ik al eens schreef (en waarvan ik nog altijd niet zeker weet of het daadwerkelijk wel zo heet, maar goed: hierzo). Het water links is de Rijn.

Foto 2: hetgene wat hier het meest opvalt is de Stadttor, een 20-verdiepingen hoog gebouw gemaakt door architectenbureau Petzinka, Pink & Partner. ‘s Nachts ziet het er pas geweldig uit, getuigt deze foto van Wikipedia.

Foto 3: ook hier weer een stukje architectuur. De grappige witte gebouwtjes, de baksteenrode en de grijze daarachter zijn van de hand van Frank Gehry, dezelfde persoon die het Guggenheim ontworpen heeft. Toevallig is er twee maanden geleden nog een stukje over hem verschenen op de site van Knack Weekend. Ik hou van zijn werk!

Foto 4: het blok-achtig gebouw dat opvalt links, tussen alle mooie huisjes, was de jeugdherberg waar we verbleven. Daarover komt ook nog een review!

Geweldig, toch? Als ik het goed lees op het internet, is een toegangskaartje voor een bezoekje aan deze toren amper vijf euro. Vijf euro! Da’s echt geen geld voor  wat je terugkrijgt. Ooit in Düsseldorf, ga hier naartoe. Echt waar, je krijgt er geen spijt van!

Wat vind jij van de Rheinturm?

Leave a Reply