RAM (Maaseik)

Al enkele maanden geleden, wat zeg ik, bijna een halfjaar geleden zelfs, bezocht ik op een random zaterdagvoormiddag Maaseik. Ik kocht knapkoeken, bezocht het Apotheekmuseum, maar ook het Regionaal Archeologisch Museum. Dat laat ik vandaag zien!

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

“Reeds in 1987 werd in Maaseik een opmerkelijk museum geopend. Op 21 augustus 2009 heropende dit totaal vernieuwde Regionaal Archeologisch Museum stilletjes haar deuren. Gedurende drie jaar werd er hard gewerkt aan een nieuw concept waarin de uitgebreide collectie meer tot zijn recht kon komen.
Wanneer de bezoeker via een originele 17e eeuwse deuromlijsting het museum binnenstapt staat hij oog in oog met een unieke collectie die tot de verbeelding spreekt. Het leven van de mens in en rond Maaseik wordt er chronologisch voorgesteld vanaf de steentijd tot en met het postmiddeleeuws tijdperk.” staat te lezen op de site van Musea Maaseik.

RAM (Maaseik)

Die deuromlijsting zie je hierboven op de foto. Heel bijzonder, zo tussen ‘gewone’ bakstenen. Wat vind je precies terug in het museum? Nou, dit:

“De collectie van het Regionaal Archeologisch Museum geeft een overzicht weer van de regionale geschiedenis van de Stad Maaseik en haar omstreken.Dankzij meerdere opgravingen uitgevoerd door de archeologische dienst Maaseik vanaf de jaren 1980 en door de aankoop van drie grote collecties kunnen we een zeer gevarieerd en duidelijk beeld schetsen van de prehistorie tot en met de postmiddeleeuwen.”, aldus Musea Maaseik.

En dan nu … Foto’s!

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

RAM (Maaseik)

Als je meer wil weten, raad ik je vooral aan eens een kijkje te gaan nemen. Een combikaart voor het museum kost voor volwassenen €6 en voor studenten €5. Kinderen tot 18 jaar betalen slechts €2. Combikaart, denk je? Indeed, met de combikaart kan je het RAM, het Apotheekmuseum én de Kerkschatten bezoeken. Jammer genoeg waren die laatste niet te bezichtigen toen ik er was, ik was er te vroeg. Volgende keer beter!

Ben jij eigenaar van wat er op deze foto’s staat en wil je ze verwijderd hebben?
Lees mijn disclaimer.

One Comment to “MAASEIK | Het RAM – Regionaal Archeologisch Museum”

Leave a Reply