What, is februari al voorbij? Ik kan het amper geloven. Het voelt alsof het jaar pas begonnen is, maar eigenlijk is er al 2/12e voorbij. Dat klinkt niet veel, maar is eigenlijk best veel als je beseft hoe snel het ging … Daarbovenop komt dan ook nog eens dat ik deze maand mijn verjaardag gevierd heb!

Ten eerste met bovenstaand cadeautje van Stefan. Wat het was? Een boek wat ik al héél lang wou. Me happy! Dat kreeg ik ‘s nachts, iets na middernacht, toen ik dus enkele minuten jarig was. De volgende dag (wel nog steeds op mijn verjaardag) zijn we sushi gaan eten in Weert (Nederland).

Birthday cake … euh, sushi!

Sushi, sushi, sushi

Liefde ♥

Ik heb over Sushi Tokio al eens een artikel geschreven, en guess what? Ze hebben het zelf ook gelezen. Als ze zo even een complimentje erover komen geven, zit je daar wel met je mond vol tanden. Als je dan ook nog eens zo verlegen bent als ik, voel je jezelf al rood aanlopen. Maar ik vond het zo leuk! Voor m’n verjaardag heb ik ook een sushi-taart gekregen, incl. vuurwerk. Awesome!

Ook dit gelukskoekje (niet van bij de sushi trouwens, maar gewoon uit de Lidl) had een heel interessante binnenkant. Moeizaam zaaien, maar veel oogsten … Dat klinkt echt als mij.

Atelier à Habiter

De volgende dag vond ik dat het tijd was om er nog eens op uit te gaan. Goed, erop uit gaan is veel gezegd, gezien het slechts twee bushaltes van m’n kot was. Maar buiten is buiten. Met Casey ben ik naar Moda. Made in Italy gaan kijken, een tentoonstelling over Italiaanse mode in het Modemuseum. Helaas mogen daar geen foto’s gemaakt worden, dus geen artikel. Omdat we nog genoeg tijd over hadden, zijn we ook naar de Atelier à Habiter-tentoonstelling geweest in Z33. Hier mocht ik wel foto’s maken, maar jammer genoeg alleen voor persoonlijk gebruik. Twee artikels misgelopen, huil huil.

Scholtisch Eyck, Neeroeteren

Tagliatelle met zalm

Birthday cake!

Het weekend dat volgde, was er eentje van (te) veel eten. Zaterdagavond gezellig uit eten geweest bij Scholtisch Eyck, een zalige brasserie in Neeroeteren. Na het eten doorgereden naar mijn thuis, want hier stond mijn verjaardagstaart te wachten! Is het geen plaatje? Oh, het is trouwens ijs. Zàlig.

Flow Free

Liefde is … samen Flow Free spelen

De teleurstelling van het weekend

Zondag was gelukkig iets rustiger. In de namiddag wat gaan poolen en veel te veel Flow Free gespeeld. Ja, we zijn verslaafd. Nu ja, Stefan is verslaafd. Ik niet hoor! En van poolen krijg je honger, en toevallig liet ik mijn oog vallen op gegratineerde uiensoep. Oké, ik heb niet gepoold maar ik had wel honger. Helaas was de soep niet wat ik in gedachten had … Nope, die bestel ik nooit meer.

Pretty! #love

Genieten met Jack

Het weekend erop was het al Valentijn! Normaal doe ik hier niet aan mee, maar dit jaar was het anders. Met de juiste persoon is alles leuk. Mijn cadeautje was een roze Nike sporttas die ik al even op het oog had (maar nergens meer vond, dus moeten bestellen uit Nederland), en waar ik nog steeds verliefd op ben. Bedankt liefste! De rest van de avond hebben we gezellig film gekeken met een andere goede vriend: Jack Daniels.

En de dag na Valentijn waren we acht maanden samen. Tijd om dat te vieren: weer sushi? Weer sushi. Kom ik hier te veel? Wel nee. Ik ga dan ook vooral niet vanavond terug. En ook niet volgende week. Echt niet hoor.

En haha, dit raad je nooit … De dag erna, zondagavond, zijn we weer gaan uit eten. Dit maal bij Beno in Gruitrode. Hemels eten daar! Ik wil er zo snel mogelijk een review over schrijven, want het eten hier is heerlijk en het wordt supermooi gepresenteerd. Mijn macaroni was te lekker voor woorden, maar helaas heb ik hem niet helemaal opgekregen (zelfs de kaaskorst niet, om te janken!).

Onderweg naar de fitness kwamen we dit huis tegen. Voor de 100e verjaardag van de bewoner hebben de buren het ingepakt. Hoe fantastisch is dit?

En het weer zit de laatste dagen ook goed mee. Deze foto is genomen om 17 uur, twee maanden geleden zou het dan al donker geweest zijn. Kom maar op met die lange dagen!

Goed, dat was mijn februari. Oh, nee, wacht. Ik vergeet iets. Iets wat ik wou dat ik niet hoefde te zeggen, maar goed. Mijn weegschaal vond al dat uit eten gaan niet zo heel erg leuk. De kilo’s bleven er maar bij komen, en daarom heb ik op 21 februari een beslissing genomen. Geen slecht voedsel meer t.e.m. 3 juli. Waarom die datum? Omdat ik en Stefan dan naar Rock Werchter gaan, en ik wil dat hij een knappe, zelfverzekerde vriendin aan zijn arm heeft. Gelukkig helpt mijn omgeving me hier enorm goed mee (buiten mijn zus Casey, die met plezier een bord lasagne onder mijn neus zet) en ben ik op een week al 2,6 kg kwijt! Hieronder een idee van wat ik allemaal eet en wat ik allemaal laat.

Dag 1: restjes opruimen. Ik had nog een banaan en wat veldsla liggen, dus heb dit met melk in de blender gegooid. Lekker!

Fitnessen! Voor het eerst in m’n leven 10 km/u gelopen. Voelt heerlijk.

Lunch. Waar normaal veel boter en andere troep te zien zou zijn, vind je nu avocado, komkommer, garnalen en thee. Ik drink niets anders meer dan water en thee. En alcohol bij het uitgaan maar euh … shhht.

Gezonde snacks na het fitnessen! Ideetje van Stefan’s moeder: volkorenbrood, Philadelphia en komkommer. Lekker!

En op vrijdag, vroeger vaste ‘frieten met Bicky/frikandel special/mini loempia’s (twee van die drie opties, niet alle drie btw)’-dag, nu: broodje kaas/hesp-dag! Ik moest wel wat karakter tonen, maar uiteindelijk, als ik die frieten zo zag … Ik had er zelfs geen zin meer in. Healthy FTW!

Ik ben benieuwd wat mijn gezond eten/zes dagen per week fitnessen over een maand gaat geven. Met Stefan ben ik de weddenschap aangegaan om zes kilo te verliezen op de komende twee weken. Een serieuze challenge … Duim voor me! Enneuh, nu ik eindelijk even wat op adem kan komen van school: tijd om weer wat onbekende plekjes te gaan ontdekken. Binnenkort (hopelijk) hier te lezen!

3 Comments

  1. Als ik al dat eten voorbij zie komen krijg ik trek. Lekker allemaal. Uiteraard nog gefeliciteerd en wat had jij een ontzettend toffe taart! Overigens dat ingepakte huis, goed idee om keer uit te voeren, moest er hard om lachen :)

    Reply
  2. Bossers Viviane

    Awel Nicky, gij doet dat goed, het is zalig om een artikel te lezen dat jij geschreven hebt, mooi verzorgd met bijhorende foto’s (het oog wil ook wat hé), doe zo verder… ;)

    Reply

Leave a Reply