DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Uitzicht vanaf de ingang

Twee maanden geleden ben ik met school drie dagen in Duitsland geweest, dat heb ik hier al verteld. Drie dagen brengt natuurlijk ook twee nachten met zich mee, en die hebben we natuurlijk niet in de bus doorgebracht. In Düsseldorf hebben we in een jeugdherberg geslapen en in Wolfsburg in een hotel. De jeugdherberg bespreek ik nu!

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Cafetaria en balie

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Gezellig!

Eerlijk gezegd krijg ik altijd een beetje rillingen van het woord ‘jeugdherberg’. Ik vind het op één of andere manier eng. Ik denk altijd aan van die vieze, donkere krotten die al helemaal niet verwarmd zijn. Maar goh, daar zat ik fout. Dit was een prachtig modern gebouw! Hierboven zie je de inkomhal met gezellige tafeltjes waar verschillende gasten op hun laptops tokkelden.

Ook de kamer vond ik de moeite. Vrij ruim, twee stapelbedden, douche en wc apart, kasten, een tafeltje … Super! Kijk hieronder mee voor een beeld te krijgen:

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

De deur van de kamer, van binnenuit gezien.

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Stapelbed één, hier lag ik beneden (foert dat ik vanboven ging liggen, daar lig ik al jaren thuis).

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Stapelbed twee.DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Mooie versiering hoor, maar ligt het aan mij of hangt die Rheinische Post scheef?

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Veel opbergruimte!

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Mijn bed, met nachtlampje en kleine ruimte om nog wat kwijt te raken boven het lampje (bv. je gsm).

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Zelfs een gezellig tafeltje! Dit is bij ons wel enkel gebruikt om rommel op kwijt te raken. Vrouwen he.

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Links: handige rekjes in de badkamer, rechts: proper en ruim toilet.

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Badkamer met pompbak en rechts de douche

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Het uitzicht was niet wauw, maar hey, het kon erger. Mijn uitzicht destijds in Ieper bijvoorbeeld … (hier).

Uiteraard kon je er ook ontbijten, en dat was ook de moeite. Je had keuze uit heel veel lekkere, verse broodjes, verschillende soorten yoghurt, beleg … Zalig!

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Helft van de ontbijtzaal.

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Mijn ontbijt. Nee, dit is niet alles (dat was wel de bedoeling maar ik was té hongerig). Superbroodjes!

Om te eindigen nog een mooie foto die ik in de vroege avond buiten heb gemaakt:

DHJ Jugendherberge Düsseldorf

Wel, ik kan dus niets slecht zeggen over deze jeugdherberg. Als ik ooit weer naar Düsseldorf ga (wat hopelijk gaat gebeuren want ik HOU van deze stad), slaap ik hier sowieso weer. Over de prijzen kan ik niets zeggen, het is nogal vaag op het internet (vanaf €21 o.i.d.) en bij mij was het allemaal via school geregeld. In ieder geval, topplek. Je moet als je gaat uitchecken overigens wel je vuile lakens mee naar beneden brengen, maar da’s een kleine moeite, toch? Het feit dat het bier hier een stuk goedkoper is dan in het centrum zal die pijn vast wel verzachten.

De jeugdherberg ligt trouwens niet in het centrum, maar over de Rijn. Een taxiritje van het centrum naar de jeugdherberg kost €8. Het adres is Dusseldorfer Str. 1, 40545 Düsseldorf, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland (Oberkassel).

PS. Vanaf nu komen mijn artikels op dinsdag en vrijdag online i.p.v. dinsdag en donderdag. Woensdag heb ik namelijk les tot 17u30 (hel!) en daarna maak ik mijn wekelijks ‘naar-huis-gaan’-tripje (dan ziet mijn oude kat mij ook nog eens), waarna ik helaas geen tijd meer heb om iets te schrijven. Maar op donderdag maak ik daar graag een uurtje voor vrij!

Leave a Reply