Maart is voorbij. Maart! Dat is al de derde maand van het jaar! Het gaat allemaal zo snel … Tijd om terug te kijken op mijn maart.

De maand begon vrij goed, met sushi bij Sushi Tokio (weeral? Weeral.). Dat had ik wel verdiend, want een dag eerder had ik examen Engels. Een dag later, de sushi was amper verteerd, stond er al een bord vol spaghetti voor m’n neus. En dat ten voordele van voetbalploeg F.C. Berg. Kijk mij eens mijn medemens steunen.

Twee dagen later moest Stefan in Bree zijn, voor mij de uitgelezen kans om de stad eens te zien. Veel was er niet te zien, maar dit vond ik wel een mooie foto. Enkele uren later waren mijn ronddool-uurtjes alweer voorbij, maar dat was niet erg, er stond iets heerlijks op mij te wachten: een pannekoek van De Pannekoekenbakker in Maaseik! Net als elke keer ging ik voor de pannekoek met ham, kaas, tomaat, ui en Italiaanse kruiden. Als je hier ooit komt, probeer deze pannekoek dan (ik heb altijd de neiging om pizza te zeggen. Zo zien die dingen er tenslotte ook uit, niet?). Zaligheid!

De volgende dag was het heerlijk weer, met andere woorden: fietsweer! Mijn planning was alle watermolens in Neeroeteren en Opoeteren te zien, maar ik bleef maar fietsen en zat plots in Bree. Oeps … Op de laatste foto zie je m’n favoriete molen, de Volmolen. Meer watermolens? Klik dan hier!

Een dag later ging Stefan gezellig mee fietsen, en liet hij me ‘Den Tösch‘ zien, een mooie fietsroute in Maaseik. We zijn van Neeroeteren naar Maaseik gefietst, even pauze genomen en dan weer naar huis. Heel leuk! Een week later zijn we gaan bowlen met mijn twee zussen, en ik was eerste geworden! Nee, just kidding, Stefan was eerste. Maar da’s zo voorspelbaar dat het niet leuk meer is. Die avond hebben we onze eerste date overgedaan, omdat de 11e deze maand weer op een dinsdag viel. En dat in de Euroscoop in Genk met de film ‘That Awkward Moment‘ (met Zac Efron, voor de liefhebbers).

De volgende dag gingen we Borgloon bezoeken. Borgloon stond al lang op m’n to do-list, maar het kwam er nooit van. Wist je dat deze stad maar liefst 12 kastelen heeft? Impressive, huh? Wij hebben er een aantal gezien, die terug gaan komen in een artikel. Ook het fantastische doorkijkkerkje heb ik eindelijk gezien, dat stond ook al héél lang op mijn lijstje! Oh ja, ‘s avonds zijn we dan nog bij mij thuis geweest, waar schattige Ly-o mijn roze sporttas opeiste. Een echt meisje.

Die zaterdag waren we dan officieel 9 maanden samen, en dat vierden we uiteraard met eten (we love food). Een geweldig buffet stond me te wachten bij Wok Lotus in Kinrooi. €25 voor alles, zelfs de drank! Kan het nog beter? ‘s Avonds gezellig film gekeken bij het warme vuur, wat een geweldige dag.

De dag erna wou ik per sé naar het Museum van de Mijnwerkerswoning in Eisden. Gelukkig vond Stefan dat geen probleem, hij reed me er met plezier heen. Eerst even gestopt bij Maasmechelen Village (mooie bloemen!) en daarna naar het huisje. Dit is ook echt de moeite om te doen als je in de buurt bent, en het is nog gratis ook. Je krijgt meteen een beeld van hoe mensen jaren geleden leefden. Oh, en de binnen-in-huisscènes uit de film ‘Marina’ zijn hier opgenomen!

Na ons bezoekje aan het museum zijn we nog gaan darten, waar ik, yet again, verloren heb. Gelukkig maakte de warme chocomelk alles goed. En enkele dagen later hoorde ik dan ook nog eens dat mijn bestelde DVD-box van Back To The Future aangekomen was in de MediaMarkt. BLIJ! De hele trilogie hebben we zondagnamiddag gekeken, want veel fut hadden we niet meer na de Q-Party van de nacht ervoor.

Het voorbije weekend was niet heel actief. Echt niet. Ik ben zelfs al dagen niet meer gaan sporten (erg he). Wel heb ik tijd gevonden om mijn kot grondig op te ruimen, lekker eten te maken, vrijdagavond te gaan eten (lasagne!) en zondag het allereerste ijsje van 2014 te eten: Bounty, Oreo en Kinder Bueno. ZO LEKKER. Over het algemeen was het dus een passief weekendje. Maar dat had een reden. Stefan moest maandag een kleine operatie ondergaan en dus hebben we zoveel mogelijk geprofiteerd van het weekend.

En terwijl ze maandagochtend in hem aan het snijden waren, zat ik gezellig te ontbijten in het ziekenhuis. Dit is het ‘mini ontbijt’ in Bar Bouffe, de soort van cafetaria van het Ziekenhuis Oost-Limburg. Lekker was dit! Artikel volgt! Oh, de cijfers van examenperiode twee heb ik ook mogen ontvangen: een 15/20 voor Engels en een 15/20 voor Citymarketing. Ik blij!

Nu april, en daarmee de vierde maand van het jaar, al begonnen is, is het toch tijd om dingen te veranderen. Vanaf nu. Één april. En dat bedoel ik niet als grap, dat bedoel ik als: ik ben begonnen op één april. Ik ben eens benieuwd hoe lang ik het deze keer volhoud …

3 Comments

Leave a Reply