Sinds 1 april is de nieuwe UiTpas in Hasselt geldig. Ik ken het ding sinds vorig jaar, en was jaloers dat enkel Hasselaren eentje konden bemachtigen. Zou ik daar ook niet bij horen, met een kot in Hasselt? Ik heb er nooit achter gevraagd, maar kwam er achter dat de UiTpas van dit jaar ook voor middelbare scholieren én studenten van de hogeschool of universiteit geldt. En laat ik nou net bij die laatste horen!

Op verschillende sites, waaronder de site van UitInHasselt zelf, staat het volgende: “De UiTpas is enkel voor Hasselaren en universiteits- of hogeschoolstudenten in Hasselt. Als je langs komt voor een UiTpas, dien je je identiteitskaart (of studentenpas) ter controle mee te brengen. Je krijgt je UiTpas na betaling dadelijk mee.”

Wel euh, dit is dus niet waar. Je krijgt hem niet meteen mee, vergeet het maar. Ik ging er om, €5 en m’n studentenkaart in de hand, maar kreeg niets. Ik moest op een blad m’n Hasselts adres opschrijven (heb ik niet eens) en m’n rijksregisternummer, achter m’n studentenkaart vroegen ze niet eens. Ook m’n e-mailadres moest ik achterlaten, en ze ‘zouden wel zien of ik een pas kreeg’. Excusez-moi? Vermeld het dan niet als bovenstaande op je site en in kranten.

Een week en een dag later kreeg ik een mail dat ik hem kon gaan afhalen. Weer opnieuw identiek hetzelfde blad moeten invullen, maar wel eindelijk m’n pas meegekregen. De vrouw die me hielp was gelukkig heel vriendelijk, anders was ik heel slechtgezind geworden, en dat zou zonde geweest zijn met zo’n mooi weer! Verwacht dus niet als je hem gaat halen, dat je dezelfde dag nog naar een museum of de Japanse Tuin kan. Tenzij jij meer geluk hebt dan ik, natuurlijk!

Japanse Tuin (Hasselt)

Maar genoeg geklaagd, ik heb ‘m en was er meteen gebruik van gaan maken in de Japanse Tuin (zie bovenstaande foto). Heerlijk was het daar, op mijn favoriete zen-plek in Hasselt. Gratis toegang tot de Japanse Tuin is één van de voordelen, de andere zijn o.a. gratis toegang tot het Jenevermuseum (interessant om te zien) en het Modemuseum (hangt van de collecties af). Jammer genoeg zijn dit twee musea waren je geen foto’s mag maken, of alleszins niet voor gebruik op websites. Ook krijg je heel wat kortingen! Op dinsdag kan je bv. naar Kinépolis voor €5, en ik weet niet of je de prijzen van Kinépolis kent, maar dit is dus de helft van de prijs. Koopje!

Koop jouw UiTpas nog voor 30 juni en betaal €5 i.p.v. €6!

3 Comments to “NIEUWS | Must-have: de UiTpas voor Hasselaren en Hasseltse scholieren/studenten”

Leave a Reply