Doorkijkkerkje 'Reading Between The Lines' (Borgloon)

Zoals je voorbije vrijdag al kon lezen, ben ik met Stefan in Borgloon geweest. Buiten de kastelen was er nog één bezienswaardigheid die ik dolgraag wilde zien, al sinds zijn bestaan (ook al is dat nog maar een drietal jaar, maar bon). Welke dan? Het doorkijkkerkje!

Doorkijkkerkje 'Reading Between The Lines' (Borgloon)

Doorkijkkerkje 'Reading Between The Lines' (Borgloon)

Het kerkje vinden was niet de makkelijkste opdracht. Ja, je kan parkeren ergens langs de Sint-Truidersteenweg, maar vind maar eens waar! Gelukkig vonden wij een plek (hier) en kon ik eindelijk het kerkje gaan bewonderen. Ook handig dat er een wegwijzer naar de kerk staat. Goed zo, Borgloon.

Doorkijkkerkje 'Reading Between The Lines' (Borgloon)

Nu, meer over dit mooie ding. Het kerkje is het werk van Belgisch architectenduo Gijs Van Vaerenbergh (dacht jij ook dat het één persoon was? Ik ook. Blijkbaar staat dit voor Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh). Het kerkje is tien meter hoog, bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat en weegt 30 (!) ton. De kerk is aanwezig, maar ook weer afwezig in het landschap. Je kan er namelijk altijd het landschap doorheen blijven zien. Vet, toch?

Doorkijkkerkje - Reading Between The Lines (Borgloon)

Doorkijkkerkje - Reading Between The Lines (Borgloon)

Dit is de omgeving van de kerk. Prachtig en rustgevend, niet waar? Hoe kan je nou niet van Haspengouw houden? Met ook nog een bankje vlakbij, is dit de ideale plek om een picknick te houden tijdens een fietstocht (ook al waren wij met de auto #lui). Nog wat sfeerbeelden om te eindigen..

Doorkijkkerkje - Reading Between The Lines (Borgloon)

De kerktoren van binnenuit.

Doorkijkkerkje - Reading Between The Lines (Borgloon)

Met Stefan binnenin de kerk. Zo heb je een idee van de grootte.

Doorkijkkerkje - Reading Between The Lines (Borgloon)

Doorkijkkerkje - Reading Between The Lines (Borgloon)

Wat vind jij van het doorkijkkerkje?

3 Comments to “BORGLOON | Het Doorkijkkerkje – Reading Between The Lines”

Leave a Reply