Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Ik was even bang dat ik hier vandaag niets ging staan. Mijn inspiratie was volledig op, tot m’n zus me erop wees dat ik in de Kruidtuin (of Kuidtuin, zoals het op één van de bordjes in Brussel staat) in Brussel toch best wat foto’s gemaakt had. Natuurlijk! Bij deze, geniet van dit mooi stukje groen in de hoofdstad van België.

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

De Botanique (ik geef de voorkeur aan de Franse benaming) is aangelegd in 1826 als botanische tuin. Hij ligt eigenlijk niet in het centrum van Brussel, maar in gemeente Sint-Joost-ten-Node, vlakbij station Brussel-Noord. Er is ook een cultureel centrum van de Franse Gemeenschap van België te vinden, en de “Botanique” is blijkbaar één van de bekendste concertzalen in België. Eerlijk? Ik had er nog nooit van gehoord. Victor Hugo zei ooit: “Brussel heeft twee wereldwonderen: de Grote Markt en het panorama van de Kruidtuin”. Mooie quote, toch?

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Als je in de buurt bent, is dit zo’n mooie plek om even uit te rusten. Toevallig net wat ik gedaan heb, zoals je op de foto hierboven ziet. Ik krijg hier echt een beetje een ‘Central Park’-feeling. Nou, niet dat ik ooit in NY geweest ben en het dus ook maar een beetje zou kunnen vergelijken, maar het idee van een rechthoekig park tussen al die hoge, glazen gebouwen… Het eerste waar je dan aan denkt is toch Central Park?

 

 

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Gelukkig waren er naast al dat groen ook nog andere kleurtjes te vinden. Bloemen! Kijk eens hoe mooi. Als ik dit mee naar huis kon nemen, deed ik het. Niet dat ik er plek voor heb. Of dat dit ook maar een beetje steek houdt. Maar you get my point. It’s so pretty!

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Je vindt de Botanique het makkelijkst met de metro, door af te stappen aan de gelijknamige halte. Wij zijn zelf te voet gegaan, dit was een twintigtal minuutjes wandelen (als ik het me goed herinner, ik word al wat ouder he). Als je in Brussel bent: DOEN!

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

Botanique Bruxelles / Kruidtuin Brussel

De buitenkant, waar het groen door de hekken de stad binnen wil.

Bron informatie: Wikipedia en de tuin zelf

OPENINGSUREN:
01/10 – 14/04: 08:00 – 17:00
15/04 – 30/04: 08:00 – 18:00
01/05 – 30/09: 07:00 – 20:00

Website: Botanique.be

One Comment to “BRUSSEL | De Botanique / Kruidtuin”

Leave a Reply