Voor een land met de omvang van Duitsland is het selecteren van een lijst Top-bezienswaardigheden niet eenvoudig, er zijn nu zoveel plaatsen die het bezoeken meer dan waard zijn. We hebben ons toch gewaagd aan een selectie van bezienswaardigheden in Duitsland, die voor alle leeftijden geschikt zijn. De hoogtepunten van Duitsland omvatten onder meer cultuur, architectuur, natuur en sport. Met de Top Bezienswaardigheden op onderstaand lijstje heeft u een mooi richtlijn voor het plannen van een onvergetelijke vakantie in Duitsland. Laten we snel de Top Bezienswaardigheden Duitsland bekijken!

1 Zoo Berlin – De mooiste dierentuin van Duitsland!
Wie houdt er niet van dierentuinen? Zoo Berlin is de oudste dierentuin van Duitsland en bestaat al sinds 1844. Er zijn meer dan 1400 diersoorten te bewonderen. Zoo Berlin werd enkele jaren geleden wereldberoemd door het ijsbeertje Knut. Verstoten door zijn moeder, groeide hij door alle aandacht uit tot een ware publiekslieveling.

2. Brandenburger Tor – De best bewaarde stadspoort van Berlijn
Midden in het centrum van Berlijn is de Brandenburger Tor te vinden. Het is de laatste stadspoort van de oude stad, vroeger de grens tussen het centrum en het platteland. De eerste steen van de Tor werd gelegd in 1734. De Brandenburger Tor was het symbool van de overwinning. De poort, ongeveer op de grens van Oost- en West-Berlijn, is sinds de val van de Berlijnse muur het symbool geworden voor de Duitse hereniging.

3. Kasteel Neuschwanstein – Het sprookjeskasteel in Schangau Duitsland
Misschien wel het mooiste kasteel van Europa is kasteel Neuschwanstein in Schwangau. Het kasteel is een lust voor het oog en met bijna anderhalf miljoen bezoekers per jaar een van de populairste attracties van Duitsland. Het kasteel is in de tweede helft van de 19e eeuw gebouwd door Lodewijk II. Laat u, evenals de koning destijds, per koets naar het kasteel brengen!

4. De Loreley – gevaarlijke rots in de Rijnoever
Duitsland kent veel prachtige natuur en grillige bergen en rotsen. De Loreley bij het Duitse Sankt Goarshausen, is een 132 meter hoge rots aan de rechteroever van de Rijn. De Loreley markeert ook een van de gevaarlijkste bochten in de Rijn. De schuine bocht maakte het manoeuvreren erg lastig, waardoor er zich de nodige ongelukken voordeden. Tegenwoordig is het grootste ongelukkengevaar geweken, omdat de gevaarlijkste stukken van de Loreley verwijderd zijn. Wat nu vooral overblijft is het schitterende uitzicht, dat ook vanaf de andere oever prachtig uitkomt. Onderstaande panoramafoto is daar het bewijs van!

5. Mainau – Prachtig bloemenspektakel
Houdt u ook zo van prachtige bloemen? Het eiland Mainau is een waar bloemeneiland. Van april tot oktober staan er duizenden planten in bloei. Van de tulpen in het vroege voorjaar, tot de dahlia’s in het najaar, elk jaargetijde heeft zijn eigen gezicht, met zijn eigen bloemenpracht, in zijn eigen geuren en kleuren. Mainau biedt, naast al deze prachtige bloemen, ook bijvoorbeeld het barokslot uit 1746. Opvallend zijn de vele serres. Ook vind u op Mainau een prachtige vlindertuin.

Bronnen:
http://www.discovergermany.com
http://www.zoover.be/duitsland
http://www.stadsverkenner.com

One Comment

  1. Leuk lijstje! Ik ben vaak in Duitsland geweest, maar niet per definitie op de plekken waar bezienswaardigheden zijn. Behalve Berlijn dan. Daar ben ik geweest toen de Berlijnse muur nog overeind stond. Als ik me niet vergis werd hij het jaar erna afgebroken. De brandenburger Tor heb ik toen ook gezien en ook het olympisch stadio. Ik heb zelfs nog een foto van mezelf dat ik daar sta :)

    Reply

Leave a Reply