Je bent het waarschijnlijk al op meerdere nieuwssites tegengekomen, maar Brits online magazine Esquire heeft twee maanden geleden (waarom komt het nu pas overal hier uit?) een artikel geschreven met maar liefst zes redenen om van België te houden!

1. Fabulous cities

Ze halen hier Brussel, Gent, Antwerpen én Brugge boven. Brussel is een stad vol verborgen parels, Gent is de thuishaven van het geweldige SMAK museum (waar ik overigens nog niet geweest ben, grmbl) en Antwerpen is de stad van de stijl. Brugge zou dan weer the place to be zijn om de beste kreeft ter wereld op je bord te krijgen. Daar kan ik niet over meespreken, maar het is misschien een reden te meer om eens naar Brugge te gaan!

2. Serious menswear

Uiteraard halen ze hier de grote modeontwerpers van België aan. Dries van Noten, Ann Demeulemeester en Dirk Bikkembergs, maar ook Raf Simons, Cedric Jacquemyn en Kris van Assche (niet dat ik ooit van die twee laatste gehoord heb. Moet ik me nu schamen?) mogen het lijstje aanvullen.

3. Bier van wereldklasse

Westvleteren 12

Bier kon uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. Wie België zegt, zegt bier (en frieten, en chocolade, en wafels, en het Atomium, en Manneke Pis, en … ach ja, je snapt het wel). In het artikel halen ze onder andere De Koninck en Orval (beide nog nooit gedronken) boven, maar zeggen ze ook dat je, voor je sterft, Westvleteren 12 moet geprobeerd hebben, “het beste bier in de wereld”. Toevallig, die heb ik met Nieuwjaar nog gedronken. En ja, hij is lekker!

4. Supergetalenteerde voetballers

Wel … Ja, België heeft een aantal goede voetballers voortgebracht. Vincent Kompany, Romelu Lukaku, Eden Hazard, Jan Vertonghen, … Slechts enkele namen, want natuurlijk zijn er nog een hoop meer!

5. De muziekscene

Hier halen ze technoclubs als FUSE in Brussel boven. Eerlijk? Ik had hier nog nooit van gehoord … De muziekscene die zij bedoelen, is duidelijk niet mijn ding.

6. Quirky art and great photography

Maar België is ook heel arty! Surrealist Magritte komt uit België, maar er zijn naar het schijnt ook enkele geweldige fotografen, zoals Nicolas Karakatsanis en Lara Gasparotto. In Brussel vind je zeker je gading qua gallerijen, maar volgens Alice van den Abeele is de Tim Van Laere gallerij in Antwerpen ook de moeite.

Bron: Esquire

Leave a Reply